fbpx

So ženske samske res samo zato, ker so staromodne?

Odnosi

Pred kratkim nam je pozornost ukradel zapis enega izmed naših bralcev, ki se že leto dni trudi, da bi našel pravo žensko.

“V enem letu sem šel na cca. 30 zmenkov (stare so bile med 25-32).
Na vsakem zmenku sem izpostavil vprašanje, zakaj je pač samska in v večini je bil odgovor ta, da zato, ker še ni srečala pravega. Potem pa sem vprašal kaj pa naredi, kako išče moškega, a je kdaj npr. koga ven povabila in v zvezi z vsem tem je bil odgovor ta, da tega pa ženske ne delajo. Da po navadi mora to moški povabiti žensko ven in da se jim zdi tako tudi prav. Povedano drugače, pravijo, da so pač staromodne in menijo da bi moral to narediti moški.

Kako naj jaz kot moški razumem dodano vrednost svojemu življenju (če bi imel žensko), glede na to, da imajo v glavnem vse (pod izgovorom, da so staromodne) od mene samo pričakovanja kaj bom jaz naredil zato, da se bodo njim izpolnile vse zamišljene ideje iz otroštva.

Razumem jih, da so še pri 32 letih samske, saj praktično živijo v nekim “nenapisanih pravilih”, ki obstajajo samo v njihovih glavah in ta njihova slika v glavi (kako bi nekaj moralo biti, da bi bilo prav) je več ali manj samo vir njihovih razočaranj. Ker pač tako je, ko si za svoje zadovoljstvo odvisen od drugih. Zanimivo se mi zdi, kako mogoče ženske bolj kot moški vedo kaj v življenju hočejo, a hkrati tako zelo malo naredijo za to. Sanjajo, da bo v njihov življenje prišel moški, ki bo naredil vse: povabil na zmenek, poklical po zmenku, šel na kolena, …skratka uresničil bo vse njene zamisli in pričakovanja, brez da bi ji bi bilo treba karkoli reči ali narediti. Gre za neko vrsto žensk, ki delujejo na tako nizki ravno samozavesti in samospoštovanja, da so taka dejanja (kaj bodo drugi naredili lepega za njih) podlaga k temu, da njihova samozavest in vera vase raste. Brez moškega torej takih stvari niso zmožne sproducirati.

Zdaj pa še enkrat, kako naj jaz kot moški vidim dodano vrednost v življenju tako da imam žensko, če so ženske več ali manj že od malih nog konfigurirane na način, da imajo od moških več ali manj samo pričakovanja.

Hecno je, ko rečejo da smo moški seksisti. Seksizem je igranje vlog po spolu in ženske, s tem ko imajo že vnaprej izdelano kaj vse bi moral moški narediti, so prve v vrsti, ko se grejo seksizem.

Razumem zakaj so ženske tako razočarane v ljubezni. Tako kot so eni razočarani, ko imajo v glavi sliko kako bi moral zgledati popoln božič, popolno praznovanje, tako imajo včasih tudi ženske v glavi že vnaprej izdealno sliko kako se bo njeno ljubezensko življenje razpletlo, kako bi izgledala njena popolna poroka in potem se ne čudim da so tako razočarane, saj so v glavnem (kar se tiče odnosov) namenoma odvisne od volje moškega.

Redko katera bi rekla, če bi jo vprašal ali bi zaprosila moškega za roko, da bi to naredila. Odgovor bi bil namreč da mora to narediti moški.
Da moški, za uresničevanje njenih želja, moramo mi vse narediti.
In ta princip je nekaterim ženskam tako važen, da so raje 10 let neoženjene (ali pa gredo narazen če noče zaprositi), kot da bi pač same nekaj naredile. Pa naj še kdo reče, da ženski njen ponos ni včasih najbolj važna stvar na svetu.

To je dobil v odgovor.

Foto:


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam