Družabna omrežja nas lahko pahnejo v depresijo

17. november 2015

Družabna omrežja nas lahko pahnejo v depresijo

17. november 2015

Naj vas ne zavedejo statusi in lep slike vaših “prijateljev” na družabnih omrežjih.

Opaziti je, kako velik vpliv imajo družabna omrežja na naša življenja. Čeprav vemo, da je veliko stvari eno samo hvalisanje in pretiravanje, nas večina še vedno spremlja vso to “igro”.

Pogosto se dogaja, da se ljudje ob preverjanju “news feeda” počutijo žalostni in se sprašujejo zakaj njihovo življenje ni tako popolno kot življenje drugih. Obstajajo študije, ki dokazujejo, da spremljanje družabnih omrežij povzroča osamljenost in depresijo. In zakaj? Ker se nenehno primerjamo z drugimi.

K temu pripomore tudi dejstvo, da preko teh omrežij “vstopamo” v življenja drugih. Navidezno popolna življenja, kjer je zunanja lepota vrednota, kjer vaša sošolka iz srednje šole teden dni po porodu vsem na ogled postavi svoje trenirano telo, kjer najstnice nosijo oblačila dragih blagovnih znamk. Razmerje vaše sodelavke je videti naravnost filmsko in hiša vaše sestrične je kljub trem otrokom vedno videti kot iz škatlice…. Pa kaj še??!?

Vse te primerjave s “čudovitimi” lahko pri določenih ljudeh povzročajo simptome depresije, katerih vzrok je povezan z brskanjem po družabnih omrežjih. Toda ni kriv Facebook, Instagram … krive so primerjave v naših glavah.

“Primerjave so tatovi naše radosti”

je nekoč izjavil Teddy Roosevelt.

Kot že napisano v enem izmed preteklih člankov, je pomembno, da sprejmete sebe, kar pa nam gre malce slabše v praksi.

Da bi se ob vsej tej popolnosti tudi vi počutili najboljše v svoji koži, vsako jutro začnite s pozitivnimi mislimi. Pozitivne misli si ponavljajte, ko čutite, da ste zašli s svoje poti, ko imate slab dan ali pa kar tako. Obkrožite se z istomislečimi ljudmi, uživajte v malenkostih in … smejte se.

quote5

quote4

quote3

quote2

quote1

Foto: Pinterest

Avtor
Piše

Style. Več novic