fbpx

Saj smo punce – razmigajmo se s Petro, Tanjo in Tino

Dogodki

“Je dandanes lahko biti punca? Kako se torej znajti v svetu, v katerega bi tako rada stopila z visokimi petami in naličena?”

saj-smo-punce-3Sreda, 20. 11. od 16.30 do 17.15

Avtorica knjige Saj smo punce bo s Tanjo Želj in Tino Zdjelar spregovorila o tem, zakaj sta telovadba in zdrava hrana modni in katere so vaje za tiste dele telesa, ki jih hočemo vse punce imeti lepe – razgibala se bo cela dvorana, posvetili pa se bomo tudi vajam za umirjanje … in popili najboljši smoothi za telo s Tino Zdjelar.

Saj smo punce – Zdrava hrana je super slastna!

Sreda, 20. 11. od 18.30 do 19.15

Avtorica knjige Petra Arula bo s prehranskimi strokovnjakinjami Mojco Cepuš, Tino Zdjelar in Barbaro Radojlovič pokazala, da je zdrava hrana super slastna in čisto preprosta.

Da lahko hitro narediš noro dober in zdrav sendvič, da ti slastni smoothiji lahko pomagajo tudi pri kontrolki in da lahko hitro narediš najboljše in najbolj zdrave slaščice na svetu! Ne, ne bomo le govorili, Kaval Group bo poskrbel, da bomo tudi jedli;)

Saj smo punce – odgovori na tvoja vprašanja

Petek, 22. 11. od 16.00 do 16.45

Kaj se dogaja z mojim telesom? Kaj naj oblečem? Kaj naj naredim z lasmi? Kaj bom delala, ko odrastem in zakaj še nisem odrasla?! Zakaj me noče več pogledati? Nimam več najboljše prijateljice … Petra Arula z dr. Klaudijo Ferčak, Renato Zadravec, Majo Možic, Mašo Repovš in Sandro Kocjančič ti bo odgovorila na vsa (pred)pubertetniška vprašanja.

Debatna kavarna

Petek, 22. 11. ob 17.00

Saj smo punce

Je dandanes lahko biti punca? Menim, da ne. Mlada dekleta so od vsepovsod bombardirana predvsem s tem, kakšna naj bi bila. Že tako je težko odraščati in že tako je dandanes življenje zahtevnejše kot kadarkoli. Kako se torej znajti v svetu, v katerega bi tako rada stopila z visokimi petami in naličena?

V medijih so vse tako lepe, odrasle, popolne … Kako mladi punci dopovedati, da retuširana dekleta iz medijev niso resnična (če pa še mame hočejo verjeti, da so prav retuširane dame in njihove življenjske zgodbe resnične ter ideal, po katerem hrepenijo tudi same)? Kako odraščajoči deklici reči, da je popolnoma v redu takšna, kot je, če pa so vsepovsod okrog nje ideali, ki jih nikoli ne bo dosegla – ker so izmišljeni, ali pa ker to preprosto ni ona – po svojem značaju, videzu, dojemanju sveta? Kako se pogovarjati z mladimi puncami in jim pokazati pravo pot, če pa dandanes še mi nismo prepričani, da smo res na poti, ki je prava za nas? Vseeno smo tu zato, da odraščajočim kljub vsem dilemam tega sveta pomagamo najti to, kar iščejo le oni. In se z njimi učimo tudi mi.

Na debatni kavarni bodo z vami spregovorile Petra Arula, avtorica knjige Saj smo punce s strokovnjakinjami, ki so sodelovale pri nastanku knjige: družinsko terapevtko dr. Klaudijo Ferčak, športno psihologinjo Evo Kovač, poklicno strokovnjakinjo Renato Zadravec, učiteljico Sandro Kocjančič, ter prehranskima strokovnjakinjama Mojco Cepuš in Tino Zdjelar.

29. slovenski knjižni sejem bo potekal v Cankarjevem domu med 20. in 24. novembrom in bo odprt med 9.in 20. uro.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam