fbpx

Kraljica Letizia je modno prekosila ves britanski dvor!

Dogodki, Izpostavljeno, Lifestyle, Moda, slider, trend, Tuja scena, Ženska moda, Znani

Letizia je v London pripeljala kovčke, polne slavnostne garderobe in navdušila modne kritike…

Minuli teden je bil v znamenju obiska španskega kraljevega para v Buckinghamski palači. Španski kralj Felipe in španska kraljica Letizia sta se udeležila vrste svečanih dogodkov v družbi drugih kronanih glav in imenitnih povabljencev, zato je razumljivo, da sta prispela v London s polnimi kovčki svečane garderobe…

Letizia se je kot v davnih časih do britanske kraljeve družine pripeljala (od hotelskih vrat, kajpak) v kočiji, skupaj s princem Philipom, vojvodo edinburškim, ki je mož kraljice Elizabete. Spremljala ju je konjeniška garda.

Prihod s kočijo: španska kraljica Letizia z britanskim princem Philipom

Za prihod in prvi pozdrav s člani britanske kraljeve družine je španska kraljica izbrala eleganten rumen komplet v barvi limone, ki ga je sestavljala obleka do kolen, obrobljena s čipko, čez njo je ogrnila lahek poletni plašč v kremni barvi. Njen klobuk je imel cvetlične naborke. Tudi drugi modni dodatki (torbica in rokavice) so bili v nežni rumenkasti barvi, le salonarji so bili kožne barve. Za Letizio je komplet izdelal španski modni oblikovalec Felipe Varela, ki ga Letizia vedno angažira, da jo obleče za svečane priložnosti.

Nadvse prijateljsko vzdušje: Letizia v kompletu Felipa Varele

Temu je sledila svečana državna večerja, kjer so bili vsi oblečeni tako strogo formalno, da to lahko vidimo le še v filmih. Ženske so smele nositi dragocene toalete iz svile in čipke, kajpak niso manjkale tudi kraljevske krone, pa diamanti in seveda lente, ki označujejo državni čin gostiteljev ter slavnostnih povabljencev.

Protokolarna obleka za večerjo: španska kraljica Letizia v družbi britanske kraljice Elizabete

Mediji, ki pišejo o modi, so se seveda takoj ogreli za tekmo med Letizio in Kate Middleton, saj jima vedno skušajo ‘podtakniti’ nekakšno namišljeno rivalstvo: pač, o nečem že morajo pisati, poleg tega sta obe lepotici, primoženi v modro kri, vedno nadvse okusno oblečeni.

Kate je nosila dolgo obleko znamke Marchesa v roza barvi, nadela je diamantne uhane (na državni večerji je dodala še diamantno ogrlico in tiaro z dragimi kamni). Modni ‘poznavalci’ so na mladi vojvodinji vseeno našli ‘napako’ in sicer globok dekolte, tako globok, kot ga na njej resda še nismo videli.

Letizia je kritike navdušila tudi z rdečo obleko dizajnerja Christopherja Baileya (ki dela za najstarejšo britansko modno hišo Burberry) v bordo odtenku (slika zgoraj), s to obleko se je poklonila britanski modi in tradiciji. Styling so dopolnili lakirani salonarji znamke Prada v ‘nude’ oziroma kožni barvi ter lakirana pisemska torbica znane španske modne znamke Menbur.

 

Foto: Elle, IB Times UK, Business Insider, USA Online News, Vogue, AOL.com


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam