fbpx

Spet težave s podočnjaki? Tu so nasveti, kako jih prikriti!

Lepota, Ličenje, Prva stran

Nižje temperature nas utrujajo, nikamor se nam ne da, nenehno smo zaspani. Poletna zagorelost je le še spomin, a tu so podočnjaki!

Nastopil je del leta z najkrajšimi dnevi. V službo se odpravljamo še v temi, nazaj doma smo, ko je že davno padel mrak. Nič čudnega, da smo zaradi pomanjkanja dnevne svetlobe, sonca in gibanja na svežem zraku včasih kljub celo predolgemu spanju videti kot mešanica med koalo in zombijem!

Poletna zagorelost je le še spomin, celo deseturno obračanje pod pernicami nas ne napolni z novimi močmi. Naša koža obraza je vse bolj bleda, pod očmi se rišejo temni kolobarji utrujenosti… Dodajmo vsakodnevni stres in kakšen kozarček alkohola preveč (v decembru bo gotovo tudi ta na vrsti), pa imamo krasen recept za podočnjake.

Ker je območje okoli oči najbolj občutljivo in ima tanko kožo, se tu najprej pokažejo znaki staranja, pa tudi temni kolobarji pod očmi, ki so posledica slabe prekrvavitve v podkožju. Nekatere ženske prikrivajo podočnjake kar s pudrom, tekočim ali celo takim v kamnu, kar pa le še bolj poudari videz podočnjakov. Tu so nasveti, kako to nadlogo res uspešno prikrijete.

# Začnite uporabljati kremo za oči

Koža okoli oči je edino območje na obrazu brez žlez lojnic, kar pomeni, da je še tanjša in bolj suha ter nagnjena h gubanju. Tako zjutraj kot zvečer uporabite kakovostno kremo za okoli oči, da to področje temeljito navlažite. Počnite to vsak dan in po mesecu dni bodo rezultati močno opazni, to področje pa bo videti bolj mladostno.

# Ne pretiravajte s pudrom

Puder pustite za obraz, pod oči je treba nanesti specialen izdelek – to je korektor, ki poskrbi za temeljito prekrivanje temnih podočnjakov, pri tem pa je zaradi gostejše teksture in včasih dodanih odsevnih delcev veliko bolj učinkovit od pudra. Pravilo se glasi: najprej korektor, potem šele po želji nanesite puder tudi okoli oči.

# Izberite pravilen odtenek

Strokovnjaki za ličenje pravijo, da ženske pogosto naredijo napako, da izberejo presvetlo nianso korektorja. Topli toni v breskovi barvi in oranžkasti toni korektorja vam bodo dali spočit, bolj živ videz.

Če izberete presvetel odtenek, bo vaša koža dobila sivkast nadih, oči pa bodo videti kot rakunove. Zato s pomočjo svetovalke v drogeriji izberite najustreznejšo barvo korektorja za svoje podočnjake, torej glede na ten vaše kože.

# Uporabljajte ustrezno teksturo korektorja

Niso vsi korektorji enaki, nekateri se lahko nabirajo v gubah in v koži, kar videz podočnjakov le še poslabša. Kako se bo ‘obnašal’ korektor, je odvisno tudi od vašega tipa kože. Če opazite, da se korektor nabira v gubice, se raje odločite za nakup novega z bolj kremno teksturo.

Kremne variante korektorja in taki, ki so jim dodane mikro odsevne bleščice, te ‘razpršijo’ svetlobo na koži, so absolutno najboljša odločitev, ki vam bo zagotovila celodnevno svežino pogleda.

 

Foto: Reader’s Digest, L’Oreal Paris, Pexels, Dermabout, PureWow

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam