fbpx

Spite v hladnem ali toplem prostoru?

Lifestyle, Novice, Prva stran

Raziskave so pokazale, da je najbolj zdravo spati v..

Vsak potrebuje dolg in prijeten spanec. Ne glede na to, ali spimo v temnem prostoru, sobi, ki je hladna kot led, ali da se odkrijemo, čeprav je poletje na vrhuncu – po mnenju mnogih raziskav, se telo in metabolizem zdravita, če je temperatura v prostoru, kjer spite nižja, piše Simplemost.

Študije so pokazale, da spanje v hladnem prostoru lahko izboljša delovanje vašega metabolizma, tudi če se ne gibate dovolj, vaše telo kuri kalorije tudi med spanjem. Spanje je najboljše zdravilo za telo (poleg smeha, seveda), več in boljše spite, več melatonina (hormon, ki uravnava naš bioritem) vaše telo proizvaja. Ko je hladno, lepše spimo.

sse

Najbolj zdravo je pokriti telo z odejo in pustiti odkrito samo glavo.

Medtem ko je celotna dolžina telesa topla, glava ostaja hladna, kar zagotavlja enakomerno temperaturo. Temperatura telesa se naravno zmanjšuje, kadar spimo, zato je normalno, da nam je hladno, kadar se zbudimo sredi noči, tudi poleti. Če spite v pižami, ne oblačite spodnjega dela. Če spite z dolgimi rokavi, poskusite spati v kratki majici. V vsakem primeru ni potrebe, da se za spanje oblečete v sloje.

p. s. Priporočamo, da zmanjšate temperaturo v svoji spalnici, preden se uležete v posteljo, vaša telesna temperatura bo hitro padla in lažje boste zaspali. 🙂

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam