fbpx

Spoznajte super žensko, junakinjo sodobnega časa!

Intervju, Lifestyle, slider

Z Mašo se lahko poistoveti vsaka ženska, tako gospodinja kot uspešna poslovna ženska.

Zgodba o uspehu, zgodba o Slovenki, ki se je zaradi dela svojega moža preselila v Francijo v Montpellier. Njen mož je slovenski rokometni reprezentant Vid Kavtičnik, ki ga vsi športni navdušenci dobro poznajo. Vendar tokrat se ne bomo pogovarjali z njim. Tokrat je naša pozronost usmerjena na njegovo ženo Mašo Kavtičnik Požar. Maša je mlada mamica dveh otrok, blogerka, podjetnica, modna navdušenka in nadvse navdihujoča ženska. In razbija vse mite o življenju žen vrhunskih športnikov. Je kreativna, ambiciozna in brez težav zaviha rokave in se posveti svojim profesionalnim podvigom. Z njo se lahko poistoveti vsaka ženska, tako gospodinja kot uspešna poslovna ženska. Prava “super” ženska sodobnega časa.

Trust your heart if the seas catch fire, live by love though the stars walk backward. – E.E. Cummings

A photo posted by Masa Kavticnik Pozar (@stylelemons) on

 

masa s paketu

 

Maša, kako komentiraš izjave, da kot ženi vrhunskega športnika ni potrebno delati, da imaš denar, čas in vse kar si ostale ženske lahko samo želijo?

Če sem čisto iskrena, bolj redko komentiram take izjave, ker so ponavadi dane s strani ljudi, ki tega življenja ne živijo in ga torej ne razumejo. Mogoče me je to malce motilo na začetku najine zveze z Vidom, sedaj se na to sploh ne oziram več. Sama sem si vedno želela delati, sem ambiciozna, v tem duhu sem bila tudi vzgojena in to se ni spremenilo z dejstvom, da sem se poročila s profesionalnim športnikom. In mislim, da to velja za večino žen športnikov, ki jih sama poznam. To je del našega življenja absolutno, nismo pa definirane kot samo to.

Working hard or hardly working… Both, when you're having fun! ? #comingsoon #lemonmamas #projectproject @viggosmama @lemonmamas

A photo posted by Masa Kavticnik Pozar (@stylelemons) on

 

masa sminka

 

Se pravi, lahko razbijeva mit o ženah športnikov. To ni nikakršno lagodno življenje? 

Definitivno ne. Imamo veliko srečo v določenih pogledih, o tem ni dvoma. Ni pa to neko lagodno življenje. Ogromno je prilagajanja, partnerji so pogosto odsotni, življenje je odvisno od tega, kje partner igra, kje bo naslednja pogodba. Lahko se zgodi, da je dobesedno potrebno od danes na jutri spakirati vse ter oditi v drugo državo, kjer po možnosti ne poznaš nikogar, niti ne govoriš jezika. Ko imaš enkrat otroke je to se toliko težje; otroci morajo v šolo, potrebno je najti zdravnike, pediatre, se z njimi sporazumeti itd. Torej razna mišljenja, da je to neko lahko življenje, ne bi mogla biti dlje od resnice. Pogosto se pozablja, da je tudi v življenju vrhunskega športnika ogromno stresa, fizične utrujenosti, so poškodbe, od katerih je odvisna kariera in vse to posledično vpliva tudi na družinsko življenje, kjer smo me žene in otroci. Je dokaj posebno življenje, ki ti ogromno da, zahteva pa tudi veliko.

Vedno si polna energije in novih idej. Zdaj sta skupaj s prijateljico Åso, Švedinjo, ki ima  sta prišli na idejo odpreti online trgovino za dom in decor, ženske, moške in otroke. Trgovina je zelo uspešna v Franciji, zdaj pa jo prevajata tudi v slovenski jezik. Kakšna je ideja?

S trgovino sva želeli predvsem povezati najina bloga v nek tako imenovan concept store, kjer bi bili naprodaj izdelki, ki naju predstavljajo in ki ob enem se niso na voljo vsepovsod. Vse v trgovini je reprezentacija naju dveh in veliko dava tudi na samo vsebino in način predstave izdelkov. Trgovina se imenuje Lemon Mamas, kar je skupek imen blogov moje poslovne partnerice Åse Danielson (Viggosmama) in pa mojega lifestyle bloga Style Lemon, ki je v teku že peto leto. Drugače pa na svojem blogu delim odkritja s področja mode, lepotnih izdelkov, materinstva in pa seveda tudi delce našega družinskega življenja. Style Lemon je moj spletni dom, kjer imam 100% svobodno kreativo. Delim stvari, ki meni nekaj pomenijo, ki so mi všeč.

skupaj z Aso

Svoj blog si nadgradila s spletno trgovino. To v poplavi internetnih trgovin ne bi bilo nič posebnega, vendar pa se vajina trgovina razlikuje po konceptu in izdelkih, ki jih ponujata. Sama sem našla kar nekaj zelo posebnih oblačil kot tudi stvari za dom. 🙂 Kakšna je vajina vizija?

 masa working mode

lion-oyoy

 

Koncept je malo manj komercialen in malo bolj « lifestyle ». V opisih izdelkov se tako lahko najdejo nasveti za styling, prav tako na blogu, kjer nudiva povezave tudi do izdelkov drugih spletnih trgovin. Redko kdaj v kakšni trgovini nekdo kupi celoten outfit, ki ga vidi recimo v izložbi ali pa na slikah. Ženske pri nakupu najpogostoje gledamo, kako bomo kakšen kos skombinirale s preostankom naše garderobe. Prav tako so na LM na voljo tudi izdelki za dom in za otroke, saj sva s tem želeli nekako narediti nek one-stop store za zaposleno moderno žensko. Stvari izbirava zelo previdno, ogromno brainstorminga, ter premetavanja različnih trendov in pa seveda tudi kompromisov, saj imava z Åso vsaka svoj okus, ki ga nato poskušava uskladiti v neko rdečo linijo.

 

Beach shoot today! #lemonmamas #photoshoot #lookbook #comingsoon #firstone

A photo posted by Masa Kavticnik Pozar (@stylelemons) on

Opazila sem, da sta na fotografijah v stvareh, ki jih prodajata, kar vidve sami. Kako to, da sta se odločili za takšno potezo?

Želiva, da bi bil www.lemonmamas.com kraj, kjer lahko vsaka najde kaj zase. Predvsem pa sva želeli predstaviti oblačila in kako le-ta lahko zgledajo vsak dan, v resničnih situacijah in kombinacijah. Vse rade pogledamo revije in do popolnosti stilirane photoshootinge, vendar je to pogosto težko prevesti v resnično življenje. Sama obožujem modo, vendar sem pri oblačenju velik praktik. Moj stil je čisti odraz mojega načina življenja in pa jasno tudi osebnosti. Oblačila sva želeli približati realni ženski, ženski, ki sedi za računalnikom in nakupuje in ne samo manekenki v reklamni kampanji, ki ji dobro pristoji tudi vrečka za smeti.

Easy like a Sunday… #springdreaming #sunshine #casual #ootd #lifestyleshop #jumpsuits #florals #marlowe #lemonmamas

A photo posted by Masa Kavticnik Pozar (@stylelemons) on

4

2

1

 

Tvoj urnik je torej zapolnjen z delom doma, saj je Vid veliko odsoten. Skrb za dva otroka stara 2 in 6 let ter življenje v tujini brez pomoči staršev in ostalih prijateljev, je kar zahtevno. Kako pa izgleda tvoj slab dan? Jih sploh imaš? 🙂

Haha, seveda so slabi dnevi. Oz. bolj dnevi, ko enostavno ne uspem narediti absolutno ničesar, ko so otroci bolani ali pa dobijo napad samo, da se približam računalniku. So dnevi, ko je profesionalna kreativa na vrhuncu, doma pa kupi perila in igrač. In obratno. Tako pač je, z Vidovo pomočjo delam maksimalno na nekem ravnovesju družina-dom-služba, ampak dejstvo je, da ni preprosto in da popolnega ravnovesja ni. Vsak dan si poskušam zadati nekaj stvari, ki jih je potrebno postoriti in potem tam začnemo. Včasih uspe vse, včasih malo manj 🙂

druzina

 

 

Foto: zasebni arhiv, Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam