fbpx

Spoznajte tri Slovenke, ki spreminjajo pogled na lepoto!

Lifestyle, Moda, slider

Projekt I Am All Women!

Vsi se dnevno soočamo s pritiski in besedico »morati«. Prevečkrat je izraženo kako bi ženske morale izgledati, z dejanskimi merami, obliko postave in zadnjim lasom na glavi. A ni treba, da je temu tako. Največkrat s(m)o sprožilci takšnih podob ravno mediji, zato nas veseli, da danes poročamo o navdihujočem I Am All Women projektu.

Za njim stojijo tri močne ženske, ki so med seboj spletle prijateljstvo in se uprle nerealnim standardom s strani družbe. Pogumno so se razkrile, takšne kot so in v dobrem tednu ustvarile pravo gibanje, ki deluje na pogon ljubezni! Verjamemo, da bo projekt utrdil pot še mnogim drugim, s tem pa se začenja novo, prijaznejše obdobje sprejemanja, ki ima neomejene zaloge

Vabimo vas, da si polepšate dan in preberete intervju z ustanoviteljicami I Am All Women, Nino Stanič, Natašo Mernik in Katarino Mljac. Pošljite ga še komu iz svojega kroga pozitivnih ljudi!

1. Kako se je pričel projekt I Am All Women, od kod vam ideja?

“Sedele smo pri Nini doma, jedle piškote in se pogovarjale. Po nekaj urah smo prešle na nekoliko ‘težje’ teme. Govorile smo o svojih izkušnjah, kako se vsak dan borimo s stvarmi, s katerimi se ne bi smel boriti nihče. In prišle smo do skupne točke: standardi današnje družbe. Strinjale smo se, da se o problematikah na katere vplivajo ti standardi, govori občutno premalo in se odločile, da to spremenimo.”

2. Koga nagovarjate z vašim gibanjem?

“Ime smo sicer izbrale takšno, da nagovarja ženske, ampak verjamemo v body positivity za vse ljudi. Ne bomo se osredotočale zgolj na postavo in konfekcijsko številko, ampak verjamemo v ljubezen do sebe tudi, če imamo težave s kožo in lasmi. Zelo pomembno je, da imamo najprej radi sebe, ker iz nas samih izhaja tudi ljubezen do drugih.”

3. Kako dolgo so potekale priprave pred objavo projekta?

“Na prvo objavo smo se pripravljale le en teden, vse skupaj je šlo zelo hitro!”

4. Same ste pogumno izpostavile svoje zgodbe in nesigurnosti, kar verjetno ni bilo lahko … Je imela katera izmed vas pomisleke pred odpiranjem nečesa tako osebnega?

“Seveda, vse nas je bilo strah. Mislim, da nas še vedno pred vsakim klikom ‘objavi’ stisne v trebuhu. Ampak občutek, ki nam ga dajo sledilci, in odziv na fotografije ter opise, je neprecenljiv. Dejstvo, da lahko naše zgodbe komu pomagajo, morda celo spremenijo življenje, je neskončen vir energije in motivacije, da s projektom nadaljujemo in ga razvijamo.”

5. Od kod največkrat prihaja pritisk na ženske in njihov izgled (telesa)?

“Iz medijev. Mislim, da sploh ni potrebno povedati kaj več, saj vsi vemo, kako to gre.”

6. Ali nam družba sporoča, da se »idealno« telo enači z uspehom?

“Družba bo vedno postavljala nerealne standarde. Žalostne in prestrašene ljudi je veliko lažje voditi kot samozavestne, srečne posameznike (to nam pove že sama zgodovina človeštva). Naš cilj je preglasiti glas družbe, oziroma ustvariti novo družbo z novim glasom. S pozitivnim, iskrenim sporočilom in realnimi standardi.”

7. Kaj je za vas lepota? V družbi velja toliko definicij zanjo, pa jo sploh lahko tako “popredalčkamo”?

“Seveda za lepoto velja nešteto definicij – vsak človek ima svojo, in prav je tako. Problem nastane, ko nekdo skuša svojo definicijo lepote vsiliti nekomu drugemu. Za nas je lepota občutek, ki ni povezan z videzom. Zares imamo srečo, da smo se našle tri punce, ki si delimo zelo podobno definicijo lepote in jo lahko skupaj razvijamo.”

8. Kako lahko uporabljamo družabna omrežja, brez da bi se počutili slabo in se primerjali?

“Ko se sprejmemo in cenimo takšni kot smo, obstaja zelo malo stvari, ki lahko to spremenijo. Ko se imamo zares radi, se razna pričakovanja, standardi in komentarji družbe kar razblinijo – še preden lahko sploh pridejo do nas. Vse je stvar odločitve. Vsi se lahko odločimo, da se imamo radi.”

9. Imate kakšen nasvet, kako začeti sprejemati same sebe?

“Najprej bi rade poudarile, da tu ne gre le za ženske. Vsi ljudje smo vredni sprejemanja in ljubezni, spoštovanja in iskrenosti. Srečo je treba poiskati znotraj, ko jo iščemo zunaj, zapravljamo čas.

10. Prvi odzivi so odlični. Kako se bo projekt odvijal naprej, kakšni so vaši cilji?

“Presrečne smo, skoraj ne moremo verjeti, da se to zares dogaja. Naše sanje so se uresničile, in čutimo neskončno moč in željo, da nadaljujemo s širjenjem našega sporočila. Hvaležne smo vsem, ki nas podpirajo, in ki so zdaj del naših življenj. Vemo, da nas bo pozitivna energija pripeljala zelo daleč, in da bomo na svoji poti našle mnogo ljudi, ki čutijo enako.”

Sometimes, all you need is to have some cookies with a friend. ? #iamallwomen

A post shared by I AM ALL WOMEN (@iamallwomen) on

Si se našla v njihovem sporočilu in bi jih rada podprla? Dekleta želijo, da profil temelji na številnih zgodbah, zato h sodelovanju vabijo še druge sledilke in blogerke! Pridruži se jim na fotografiranju ter povej svojo zgodbo. Kontaktirate in podprete jih lahko na njihovem Instagramu ter Facebook strani!

Fotografije: Žiga Dornik in osebni arhiv intervjuvank


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam