fbpx

Ste dobile vabilo na poroko? Oblecite se primerno!

Lifestyle, Moda, Prva stran, Zanimivosti, Ženska moda

Pred vami je 8 nasvetov, ki vam bodo pomagali, da boste izbrale primerno garderobo.

Maj je mesec porok in romantike, ko veliko parov izreče usodni ‘da’. No, ne samo maj, pravzaprav so vsi pomladni in poletni ter zgodnje jesenski meseci tisti čas, ko svoje razmerje potrdi največ parov. Lepo vreme je namreč naklonjeno takim dogodkom, sploh, če so organizirani na prostem v naravi in jim sledi zabava za povabljene goste.

Par, ki se poroča, pa ni edini, ki ga skrbi izbira primerne garderobe. Tudi svati in drugi povabljenci morajo razmisliti, kaj je primerno obleči za to priložnost. Cilj je, da izgledate kar se da dobro, toda obstajajo kajpak določena pravila oblačenja, sicer hitro prestopite tisto mejo, ki vas loči od elegance in primerne garderobe do cenenosti in zgražanja drugih gostov. Tudi, če vam tega noben ne bo odkrito povedal v obraz.

Da vam bo lažje pri odločitvah, smo za vas pripravili 8 nasvetov, ki jim  zlepa ne bo potekel rok trajanja.

# Obleka je najbolj varen izbor

Le zakaj bi vam stres povzročalo kombiniranje pravih hlač, bluze, jakne… Preprosto izberite obleko, sploh na lep in topel sončen dan. Elegantni čevlji in rdečilo za ustnice bodo nadgradili vsako modno kombinacijo. Za zvečer pa s seboj vzemite čeden puloverček ali jopico.

# Izogibajte se prekratkim krilom

Kratko je na porokah hitro prekratko, tudi če ste samske in potihem upate, da boste prav na poroki nekoga drugega našle ustrezno partijo še zase. Z izborom dovolj dolgega krila oziroma obleke pokažete tudi spoštovanje do neveste. Bodite konzervativne, izbirajte daljša krila in obleke. Asimetrija in majhen razporek ob strani pa sta vseeno dovoljena.

# Čipka v živahni barvi

Bela čipka je absolutno prepovedana za vsako, razen za nevesto! Čipkasta obleka je sicer primerna izbira, vendar v recimo živi barvi. Lahko izberete tudi barvno čipkasto obleko, ki je krojena slojevito.

# Črna je dovoljena

Včasih bi veljala za nezaželeno, saj naj bi se jo nosilo samo na pogrebu ali kvečjemu še na krstu. Toda ti časi so minili, črna je sedaj dovoljena tudi na porokah.

# Izberite manjšo torbico

Velike in vrečaste torbe niso primerne za svečane priložnosti, kot je poroka. S seboj raje vzemite majhno torbico, v katero boste pospravili najbolj nujno. Večjo torbo z dodatnimi potrebščinami (sploh, če bo zabava po poroki daljša) pa pustite v avtu ali v za to predvidenem prostoru.

# Izberite čevlje, v katerih boste lahko ves dan

In tudi vso noč. Ali pa vzemite s seboj dodaten par čevljev z ravnim podplatom. Poroka, na kateri ste zaradi bolečin šepali ali se naslednji dan zbudili v žuljih, vam ne bo ostala v najlepšem spominu. Bodite praktične. Izberite kakovostno obutev s 6-7 centimetrov visoko peto, ki vam ne bo pokvarila zabave pozno v noč.

# Posvetujte se z nevesto

Prav nič ne bo narobe, če se o svojih načrtih posvetujete z nevesto, ki vas je povabila na poroko. To seveda naredite nekaj tednov pred dogodkom, ne na isti dan, ko bo živčna. Vprašati je boljše, kot na koncu biti neprimerno oblečen.

# Bela obleka – velik ne

Čeprav so se modna pravila spremenila in je, kot smo zapisali, dovoljena celo črna barva, pa so bele obleke na porokah še naprej prepovedane za vsako, razen za nevesto. Če že želite izstopati, naj to delo opravijo primerno izbrani modni dodatki. Belo pa prepustite nevesti – to je tradicija, ki ostaja.

 

Foto: Today, The Knot, Women’s Fashion, Taweddings.us, Styled Snapshots


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam