Ste dovolj pogumni, da preizkusite trend “brez obrvi”?

22. oktober 2022
Ste dovolj pogumni, da preizkusite trend “brez obrvi”?

Ste dovolj pogumni, da preizkusite trend “brez obrvi”?

22. oktober 2022
Gigi Hadid (Foto: Profimedia)

Poslovite se od košatih obrvi iz leta 2010, ker novi trend zapoveduje, da obrvi sploh ne smete imeti.

Če so v devetdesetih in ob prelomu stoletja prevladovale tanke, populjene obrvi, okoli leta 2010 pa zelo košate obrvi, dobro desetletje kasneje zvezdniki in influencerji sledijo novemu trendu, ki mu pravijo videz “brez obrvi”.

Obrvi so namreč popolnoma obrite ali pa pobeljene na zelo svetlo in zato komajda vidne. Trend lahko vidimo na modnih revijah, rdečih preprogah in družbenih omrežjih, toda takšne obrvi zagotovo niso za vsakogar.

Brez obrvi lahko izgledamo neverjetno, toda obrvi so nekaj tako osebnega in posebnega, da takšen videz ne paše vsakomur. Ni univerzalne oblike in barve, ki bi pristajali vsakemu obrazu, zato se izognite impulzivnosti in se pred drastično spremembo pogovorite s strokovnjakom. 

Kako doseči ta “no-brow” videz?

Z ličili

Če se vam zdi, da je britje ali beljenje obrvi malce preveč ekstremno, potem jih lahko naprej prekrijete z ličili in tako preizkusite, ali vam takšen videz sploh paše. 

Najprej si na obrvi nanesite makeup lepilo ali brezbarven gel ali milo za obrvi, toda pazite, da ga ne nanesete preveč na debelo. Nato nanesete korektor, in sicer tako, da ga nanašate v nasprotno smer rasti dlačic. Bodite pozorni, da uporabite korektor, ki je nekaj odtenkov svetlejši od barve vaših obrvi. Začnite na zunanjem delu obrvi in se pomikajte proti začetku obrvi. Nato obrvi počešite v smer rasti dlačic. Sledi druga plast korektorja, tokrat naj bo ta v odtenku, ki je bolj podoben vaši polti in tako skrijte morebitno senco obrvi. Na obrvi lahko nanesete tudi puder.

Strokovnjaki pravijo, da ličila najbolje učinkujejo pri ljudeh s tanjšimi dlačicami, medtem ko z ličili težko skrijemo teksturo zares gostih obrvi. 

Beljenje 

Beljenje obrvi je najbolj priljubljeno, še posebej na TikToku, toda zagotovo ni povsem nov trend. Lani je z beljenjem obrvi že eksperimentirala igralka Maisie Williams, toda letos je trend zares dobil krila, tudi na račun Gigi Hadid, Kendall Jenner in Julie Fox, ki so ga preizkusile in nedvomno navdušile, toda brez obrvi odlično izgledajo tudi moški.

Olly Alexander, frontman banda Years & Years. (Foto: Profimedia)

Pomembno je, da belilo najprej stestiramo, če pa se odločimo, da si bomo obrvi pobelili sami, je dobro, če raziščemo, kako to storiti kar se da varno. Strokovnjaki svetujejo tudi, da okolico obrvi namažemo z vazelinom in tako zaščitimo kožo okoli obrvi. 

Kremo za beljenje nanesimo vse od korena dlačic pa to konic in tako poskrbimo, da bodo naše obrvi v celoti posvetljene. Obrvi lahko nato pokrijete z alufolijo, s čemer poskrbite, da se obrvi ne izsušijo. Sledite navodilom na škatlici in če se vam zdi, da obrvi niso tako posvetljene, kot ste pričakovali ali si želeli, potem raje počakajte kakšen dan ali dva, preden si jih znova svetlite. S tem si bodo obrvi malo odpočile. 

Julia Fox. (Foto: Profimedia)

Ne pozabite, da obrvi rastejo tako kot lasje in kmalu se boste soočili z narastkom na obrveh, zato bodite pripravljeni na pogosto beljenje obrvi ali pa kupite barvo, čim bolj podobno vaši naravni in obrvi preprosto pobarvajte nazaj. 

Britje

Doja Cat (Foto: Profimedia)

Če ste prepričani, da vaš obraz zares izgleda bolje brez obrvi, potem lahko greste tudi “all-in” in si jih povsem pobrijete. Ta možnost je še posebej priporočljiva za tiste s svetlejšimi dlačicami, saj lahko dlačice preprosto zrastejo nazaj, ne da bi videli temne korenine dlačic. 

Obenem je ta izbira tudi manj naporna od beljenja obrvi. Videz lahko popravite z majhnim rezilom za obrvi. Če pa se odločite, da si spet želite dlačic nad očmi, pa si jih lahko narišete, medtem ko čakate, da vam zrastejo.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic