fbpx

Ste naveličani kave? Preverite, kako se lahko zbudite tudi brez nje

Lifestyle, Novice

Kava je nedvomno ena stvar, okoli katere strokovnjaki ves čas spreminjajo mišljenje. Nekaj časa je zdrava, nato ni, potem je spet nepogrešljiva in tako naprej.

Vsekakor je včasih priporočljivo zmanjšati vnos kofeina, sploh če spijete pet skodelic kave na dan. So pa ljudje, ki niso taki »kofetarji« in so v iskanju drugih metod, ki jih bodo zjutraj prav tako dobro zbudile. Zaradi tega smo poiskali nekaj zdravih alternativ, ki nam zjutraj dajejo vso potrebno energijo za preostanek dneva.

Jabolko

Namesto da zjutraj popijete kavo, si privoščite sočno jabolko. Znanstveniki so že zdavnaj potrdili, da boste zaradi tega sadeža videti bolj sveži, naravni sladkor pa vas bolj dlje časa držal budne, kot kava.

Že zjutraj v telo vnesite veliko količino tekočine

Še pred zajtrkom spijte kozarec tople limonade. Mlačna voda bo poskrbela za čiščenje organizma, limona pa vas bo zbudila in pomagala pri topljenju kalorij čez dan.

Zbudite se s pomočjo eteričnih olj

Vsi vemo, da sivka pomaga, da zvečer lažje zaspite, ostajajo pa tudi eterična olja, s pomočjo katerih se boste zjutraj lažje zbudili. Naš predlog: rožmarin, meta, limona in bazilika.

Jutranja vadba

Neštetokrat smo že zapisali, da ni boljšega načina za prebujanje, kot je vadba. Vemo, da ta ideja ni vsem najbolj všeč, vendar ji morate ponuditi priložnost, saj je občutek po vadbi resnično dober.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam