fbpx

Ste pozabljivi? Ne skrbite, to je znak visoke inteligence!

Lifestyle

Vsaj glede na znanost …

Če se pogosto znajdete v situaciji, ko pozabite na načrte, ki ste jih dogovorili s prijatelji, ali ste v trgovini pozabili po kaj ste sploh prišli. Ne skrbite, to je znak visoke inteligence, kot razkrivajo najnovejše raziskave.

Študije kažejo, da vaš spomin optimizira sprejemanje odločitev samo s pomnjenjem dragocenih informacij in pozabljanjem manj pomembnih – s čimer ustvarite mesta za tisto, kar je resnično pomembno. Profesor Blake Richards, eden od raziskovalcev, je pojasnil: “Pomembno je, da se možgani ne spominjajo nepomembnih podrobnosti in se osredotočajo na stvari, ki vam bodo pomagale sprejemati odločitve v resničnem svetu.”

Kakšne informacije so pozabljene, so odvisne od razmer in okolja. Ključnega pomena je, da občasno pozabite na podrobnosti, ker je to znak zdravega spomina, ki deluje tako, kot bi moralo biti.

Po Richardsu je najboljša tehnika za izkoriščanje spomina,  ne spomniti se vsega. Če želite sprejeti neko odločitev, bo to nemogoče, če bodo vaši možgani nenehno bombardirani z nepotrebnimi informacijami. Vendar, če oseba začne z zaskrbljenostjo pogosto pozabiti na stvari, je to vseeno opozorilni znak.

Foto: Maybelline


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam