fbpx

Ste vedeli, da je krema za suho kožo lahko vlažilna, hranilna in terapevtska hkrati?

Lepota, Novice, PR novica, Prva stran

Kaj narediti, če imate suho kožo?

»Nikoli ne hrani ničesar za neke posebne priložnosti, vsak dan v tvojem življenju je poseben!«

Neznani avtor

Skoraj vsaka se je že srečala s kremo, ki je na začetku bila »super« in ji je odgovarjala, kmalu za tem pa »ni več pomagala«. Večino krem v prvem trenutku res naredi voljno kožo, v resnici pa gre za »lažen« občutek, ki lahko že po nekaj urah ali dneh preide v še bolj suho kožo.

Občutek, da kožo zateguje

Takšne kreme na koži naredijo »film«, ki zapre pore in koža ne more dihati. Koža sčasoma ne more več opravljati svoje funkcije, zato imamo lahko nenehno občutek suhosti in sčasoma nobena krema več ne zagotovi dovolj vlage. Tudi gube so z leti zaradi tega bolj izrazite. Če se s kremo ne namažete vsak dan ali celo večkrat na dan, na koži pride do občutka, da kožo »zateguje«. Posledica so lahko tudi alergije na »vse kreme«.

Mnoge zato menjajo proizvode, iščejo pravega in v upanju na rešitev posegajo tudi po naravnih izdelkih, pri katerih pa velja opozorilo: BIO kozmetika se po zakonodaji lahko oglašuje tudi takšno, v kateri je naravnih sestavin lahko samo za 1%, ostalih 99% pa so lahko tudi škodljive kemične sestavine, parafin, parabeni … Zato je prebiranje sestavin na deklaraciji zelo pomembno.

Kaj narediti, če imate suho kožo?

V primeru suhe kože na obrazu je potrebno kožo globinsko očistiti in dobro nahraniti, če je suhost posledica predhodne uporabe krem, ki niso 100% naravne. Izbrana oz prava in kvalitetna olja imajo odlično sposobnost čiščenja, se dobro vpijajo, koža se ne sveti in ni že takoj po nanosu koža ni mastna. Uporabo olja priporočamo en mesec oziroma dokler se koža globinsko ne očisti.

Če je koža zelo suha lahko olje kombinirate tudi s kremo  ali olje kasneje zamenjate s kremo, ko se koža očisti navzven. Pri suhi in problematični, občutljivi koži vam lahko težave ublaži oz odpravi 100% naravna aloje vera tonik, ki ga lahko uporabljate za telo in obraz. Aloe vera znanstveno dokazano ohranja vlažnost kože.

V času čiščenja lahko pričakujete, da koža prične nečistoče odstranjevati skozi lastne pore in nastopijo različne “reakcije”, kot so: srbenje kože, lise na povrhnjici, pikice …, Če se to zgodi, kot posledica čiščenja kože, vas naprošamo, da z uporabo ne prenehate, temveč nadaljujete oz. nas pokličete in se naročite na svetovanje.

Za uporabnice Style.Over.Net je svetovanje brezplačno.

»Vsi izdelki Venobis, kreme in olja, so izbrani in pripravljeni iz skrbno predelanih rastlin. Iskala sem kreme, ki bi jih lahko ponudila Slovenkam, ki ne bi bile narejene na sintetični ali parafinski osnovi. Kreme, ki niso naravne lahko preprečijo ali vsaj ovirajo površinski energijski pretok v telesu. Zaradi tega niso tako učinkovite pri negi kože kakor energijsko prevodne kreme, ki zaradi svojih lastnosti naravno spodbujajo obnovo kožnega tkiva,«

pojasni Vida Potočnik iz VI-DA Studia, ki že 25 let po celem svetu išče izdelke in pripomočke, ki pomagajo k dobremu počutju in zdravju.

Ste alergični in preobčutljivi na kreme za obraz?

V primeru, da ste že imeli kdaj alergije na določene kreme ali eterična olja in to ni bila posledica predhodne uporabe »parafinskih krem«, lahko kremo najprej testirate na manjšem predelu notranje strani zapestja. Po 2-5 minutah boste ugotovili ali vaša koža reagira na kakšno sestavino v kremi, če se predel, kamor ste kremo nanesli, obarva rdeče in vas peče.

Kaj narediti, če je koža suha po celem telesu?

V primeru suhe kože po celem telesu je predvsem potrebno navlažiti organizem tudi od znotraj. Suha koža je lahko tudi posledica neurejenega metabolizma ali/in čustvenega stanja posameznika.
Izkušnje VI-DA Studia in mnogih strokovnjakov so pokazale, da je pri tem najbolj učinkovita Hialuronska kislina. Hialuronska kislina je sestavni del kože in je sposobna nase vezati 1000-kratno količino vode glede na lastno maso. Na ta način hialuronska kislina prispeva k večji vlažnosti kože ter s tem k večji prožnosti, saj v tkivih zadržuje vodo.

Ker pa že od pubertete naprej količina hialuronske kisline v telesu upada, z letu postane koža manj prožna, manj napeta ter bolj nagubana in uvela. Če ohranjate nivo hialuronske kisline v telesu, je koža primerno vlažna, mehka in prožna. Več o hialuronski kislini si preberite tu.

Kaj še lahko naredite za izboljšanje suhe kože:

• Pijte dovolj tekočine (2 – 3 litra tekočine), po možnosti s himalajsko soljo.
• Skrbite, da bo zrak v bivalnih prostorih dovolj vlažen, predvsem pozimi, zaradi ogrevanja, ki dodatno izsušuje prostor,
• Skrbite za dobro presnovo (obiščite našo spletno stran za nasvet),
• Skrbite za uravnoteženo prehrano in gibanje,
• Zmanjšajte stres – pri tem vam lahko pomagamo tudi mi (pridite po nasvet).

Osnovni vzrok na splošno suhe kože je vsekakor v našem organizmu. Za več informacij nas pokličite! Z veseljem vam bomo svetovali.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam