fbpx

Ste že slišali za popularno mono dieto?

Lepota

Ena izmed najbolj iskanih diet na spletu.

Čeprav mono dieta obstaja že vrsto let, je postala izjemno priljubljena šele pred kratkim, zahvaljujoč avstralski youtuberki, ki že dlje časa spodbuja zdrav življenjski slog in ustvarja mono jedilnike in zagotavlja odlične rezultate. Kaj pa moramo o tej dieti vedeti?

Mono dieta deluje tako, da prehrano omeji na samo eno hrano na dan. Na primer, če izberete banano, jejte banane ves dan. Nekatera najbolj pogosta živila, ki se uporabljajo pri tej dieti, so: mango, melone, lubenice in banane, izbirate pa lahko med katero koli vrsto sadja, zelenjave ali mesa.

Zagovorniki te diete trdijo, da z vnosom ene vrste hrane v svoje telo ne obremenjujete telesa, ki na ta način najbolje izkoristi dragocene hranilne snovi določenega živila, če ga ne kombinirate z drugimi sestavinami, ki jih čez dan običajno vnašamo v telo.

Dodajajo še, da se po enem tednu zmanjša potreba po nezdravi (junk food) in sladki hrani, najbolj presenetljivo pa je, da ta dieta zelo hitro privede do občutne izgube teže, saj je vnevni vnos kalorij zelo nizek.

Ameriška nutricionistka Pauline Hackney opozarja, da obstaja veliko primerov o učinkovitosti, kljub temu pa še vedno ni znanstvenih dokazov, ki podpirajo njihove teorije.

Če se boste odločili za to dieto, vsekakor predlagamo, da se ne prenaglite, ampak telo pripravite s postopnim zmanjševanjem ogljikovih hidratov in maščob ter je ne prakticirajte dlje kot en teden!

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam