Ste že slišali za “soft launch breakup”?

27. marec 2023

Ste že slišali za “soft launch breakup”?

27. marec 2023

Zdi se, da si mladi za vsako stvar v svojem življenju izmislijo nov trend. Kaj točno je “soft launch breakup”?

Predstavljajte si naslednji scenarij: ste v srečni zvezi in to vedo tudi vsi vaši sledilci na družbenih omrežjih. Občasno lahko vidijo fotografije, ki jih objavljata skupaj, kako drug drugega označujeta v komentarjih in zgodbah. Vendar je vajin odnos že dolgo v težavah in namesto, da bi se s časom izboljšal,  postopoma propada.

Odločila sta se za razhod, a razmerja za vse vajine sledilce ni konec, saj vsi še vedno vidijo vajine skupne slike. Kako sporočiti svojim prijateljem in sledilcem, da nista več skupaj? Tukaj nastopi metoda, imenovana: soft launch breakup.

Soft launch breakup v prevodu pomeni “mehko lansiranje razhoda”. To pomeni, da na družbenih omrežjih postopoma oznanjate, da ste ponovno samski.

Pravzaprav se ta metoda najpogosteje uporablja za ljudi, katerih življenja so na očeh javnosti. Na primer Megan Fox je izvedla soft launch, da bi sporočila, da z Machine Gun Kellyjem nista več skupaj. Ni ji bilo treba reči “razšla sva se”, njena dejanja na družbenih omrežjih so nam to potrdila sama.

Foto: Profimedia

Če želite pokazati, da ste spet samski, izbrišite vse fotografije z osebo, s katero ste bili v zvezi. To je najpogostejši prvi namig, da vajina zveza ne obstaja več. Za naslednji korak pa je Megan Fox v opis svojega profila na Instagramu zapisala verz iz Beyoncejine pesmi Pray You Catch Me. Verz se v prevodu glasi: “Lahko okušam nezvestobo / tvoj dah je, je poln”. Fox je s tem namignila, da je bil razlog za razhod Kellyjeva nezvestoba. Ponovno ji ni bilo treba izreči ničesar, vrstica iz znane pesmi je bila dovolj velik namig.

Zakaj bi to metodo uporabili vi?

Tema dvema osnovnima korakoma lahko sledi še nekaj manjših, s katerimi boste svojim sledilcem postopoma pokazali, da ste končali razmerje. Na primer, da objavite svojo fotografijo, na kateri ste videti zelo dobro, da svojim sledilcem sporočite, da ste samski in pripravljeni na nove zmenke. Eno izmed pomembnih pravil je tudi, da objavite vse te namige v jutranjih urah, saj takrat največ ljudi brska po družbenih omrežjih.

Foto: Instagram

Priznamo, da se vse skupaj zveni malce bizarno in se zdi, da je to nekaj, kar bi lahko počeli le zvezdniki, ki so neprestano prisotni na družbenih omrežjih. A dejstvo je, da vsi živimo nekakšno spletno življenje in zavestno izbiramo, katere trenutke svojega življenja bomo objavili in katerih ne. Če uporabljate Instagram, boste po vsej verjetnosti objavili še sliko svoje zaroke ali celo poroke, kajne?

Na družbenih medijih smo povezani z ljudmi, ki so nam blizu, a jih morda ne vidimo pogosto v živo. Interakcija prek družbenih platform je prav tako pomemben del naših odnosov. In tudi klinični psiholog Marc Hekster je pokomentiral, da to postaja del naše kulture napovedovanja.

Zato je za mnoge postopno brisanje fotografij s partnerjem in objava samostojnih fotografij, na katerih so videti zelo dobro, korak k prebolevanju. Ne samo, da svojim sledilcem in spletnim prijateljem potrjujejo, da so samski, ampak to počasi potrjujejo tudi sebi.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic