Ste že videli takšno restavracijo?

24. avgust 2022

Ste že videli takšno restavracijo?

24. avgust 2022

Big Mamma so odprli novo restavracijo v Berlinu, in nismo še videli bolj zabavne restavracije kot je ta.

Restavracije skupine Big Mamma vedno združujejo neverjetno nenavaden interier in najokusnejše italijanske specialitete. Preprosto povedano, to so neustavljive tratorije s pridihom, ki svojim gostom ponudijo pojedino za vse čute, z obvezno zabavo, ki je sestavni del vsakega lokala.

Victor Lugger in Tigrane Seydoux sta svoj gostinski posel začela leta 2013, ko sta več mesecev potovala po Italiji in iskala najboljše dobavitelje, rezultat česar je mreža 150 malih proizvajalcev, s katerimi zdaj sodeluje skupina Big Mamma.

Foto: Instagram

V Parizu so leta 2015 odprli prvo restavracijo East Mamma, in zelo hitro zagnali še 6 restavracij (eno izmed teh smo letos obiskali tudi mi) ter bar in živilsko tržnico La Felicità, ki se razprostira na 4500 kvadratnih metrih.

Po francoski prestolnici so svoj koncept prinesli še v Lyon, Bordeaux in Marseille.Štiri leta pozneje so posel prenesli zunaj meja Francije, najprej v London, nato v Madrid. In danes se posel širi z veliko hitrostjo (v naslednjih 5 letih načrtujejo odprtje 10 restavracij na leto) in zadnja v nizu investicij je Nemčija.

Foto: Instagram

Prvo restavracijo Giorgio so odprli v Münchnu, letos poleti pa restavracijo Coccodrillo še v Berlinu. Ta restavracija je pričakovano sledila vsemu, po čemer je bila skupina prepoznavna v gastronomskem svetu, kar je edinstvena kombinacija ekstravagance in preprostosti.

Foto: Instagram

Notranjost je na meji znanstvene fantastike, prevladuje rdeča barva, dodatno pa jo poudarjajo kroglični lestenci in kičaste okrasne figure. Medtem ko je jedilnik samo bistvo italijanske kuhinje, so na voljo domače testenine, pice, pa tudi nepremagljiva kombinacija burrate, pršuta in bazilike.

Foto: Instagram

Neonski napisi in foto printi dajejo vsemu zabavno noto, prava zabava pa je v toaletnih prostorih, ki so polni konkavnih ogledal in so prava priložnost za selfije, ki je gostje ne smejo izpustitit In zelo enostavno bodo našli pot, saj je nad straniščem ogromna neonska puščica, ki kaže pot “Down the rabbit hole”. To je čudežna dežela, v katero bomo z veseljem skočili!

Foto: Coccodrillo

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic