fbpx

Ste ženska, stara 40 in več? Spoznajte, zakaj se življenje za vas šele začenja!

Fit, Izpostavljeno, Lifestyle, Odnosi, Prva stran, Zanimivosti

Kaj žensko po 40. letu zares definira?

Ženske po 40. letu … kdo so? So to med mladimi moškimi tako popularne ‘milfice’, o katerih sanjarijo zjutraj oziroma zvečer? So to samouresničene ženske, planet zase ali kaj tretjega? So še vedno ranljive, naivne in polne zaupanja, kot pri 13-ih letih? Da, nekatere smo tudi take. A tega se ne sramujemo, svojo empatijo in ranljivost ponosno nosimo vsem na očeh, pa čeprav zaradi preveč odprtega srca včasih trpimo.

Toda, kaj žensko po 40. letu zares definira? To so naslednje lastnosti: dovolj so videle, da vedo, kaj in kako. Mogoče nimajo IQ 156, so pa od hudiča modre in zrele in bodo videle skozi vas kot skozi prozorno steklo. Tudi v moško psiho in njegove besede, še bolj pa dejanja. Veliko so videle… da, zapirale so oči, mižale na eno oko in celo na obe očesi. Pozabile so nezrelo romanco, kakršna pritiče 15-letnicam, brezglavo navdušenje 25-letnic in ponarejeno resnobo tridesetletnic, ki mislijo, da so prijele ‘boga za jajca’ in da vladajo svetu…

Napaka! Svetu v resnici vladamo ženske po 40. letu! Ne samo, da si nas želijo, v spolnem smislu, vsi moški od 18. do 98. leta, ampak smo potem, ko nas je življenje zrušilo in spravilo na kolena, tudi s pomočjo kakšnega brezveznega maminega sinčka, potem, ko smo mižale, odpuščale, se borile, trpele… ponovno odprle oči in zagledale naslednje: nov svet, nove možnosti, novo sebe!

To ne pomeni, da smo neumne, ali da smo pozabile na grde, boleče lekcije. Pomeni pa, da imamo izostren pogled, nadvse občutljiv sluh (zaradi katerega slišimo ‘preko’ namaziljenih in sladkobnih besedičenj ter praznih obljub), pa kljub ranam na srcu nadvse nežne roke, ki želijo delati samo dobro vsem okoli sebe! Me, ženske, po 40. letu, vemo, kaj je za nas same najboljše!

Smo neverjetno lepe. Ker nismo samo na vrhuncu svojega življenja, ampak tudi skrbimo zase – psihofizično, na vseh ravneh, skratka, tudi za svoje telo, za vsakodnevno izobraževanje in predvsem gojimo dobre odnose z vsemi okoli sebe. Če nas nekdo prizadane, pogledamo in predvsem odidemo v drugo smer, a dvignjene glave, kajti nihče več nas ne bo imel za norca! Znamo se veseliti prav vsakega dne posebej. Znamo uživati v svojih dosežkih in dobre, lepe stvari ter srečo privoščimo vsem drugim. Vemo, da življenje ni frdamana tekma. Dovolj je vsega za vse.

Fučka se nam za fraze in lepe besede… Ne ponižujemo se več z ugajanjem moškim in ne igramo več njihovih zasebnih brezplačnih prostitutk v zameno za malo nežnosti… Ker predvsem in zlasti ljubimo sebe in smo se dale na prvo mesto! Najprej želimo ugajati sebi, šele potem vsem drugim. Vemo, da je življenje prekleto več kot fejkanje na družbenih omrežjih… pa kljub temu znamo enako spretno kot 25-letnice uporabljati vsa tehnična čudesa sodobnosti. Še boljše. Ker pri tem uporabimo pamet in vemo, kaj objavljamo ter zakaj.

Sposobne smo živeti s svojim lastnim ritmom, občudujemo naravo in lepoto življenja ter slednjega globoko spoštujemo. Tako kot spoštujemo svoje številne dosežke. Tudi karierno je večina 40+ letnic na vrhuncu in s svojo ženstveno močjo vladajo tudi moškemu svetu.

Da imamo 40 in več let, ne pomeni, da smo matronaste – šele sedaj se znamo zares okusno, elegantno ter seksi obleči! Da, čista resnica je, vsi cedijo sline za nami. To vemo, čutimo poglede, a ne flirtamo tako prozorno kot neizkušene dvajsetletnice. Vihravost nezrelosti je za nami. Gledamo mirno gladino morja,  potem, ko smo previharile vse viharje na vseh sedmih oceanih…

Ne dokazujemo se drugim, ker smo se dokazale same sebi. Nehale smo šteti kalorije in se obremenjevati z neumnostmi ter muhami zdaj te zdaj one panoge, kajti spoznale smo, da je ključ in skrivnost dobrega življenja v tem, da smo zadovoljne same s seboj. Spoznale smo, da resnična lepota vedno prihaja od znotraj.

 

Napisala: Dragica Sušnik

Foto: Lifestyle Monitor, Thought Catalog, Pinterest, Huffington Post, Women’s Day


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam