“Sticky” metoda je nov način prekrivanja nepravilnosti

13. oktober 2022

“Sticky” metoda je nov način prekrivanja nepravilnosti

13. oktober 2022

Nova metoda vključuje več korakov in različne vrste izdelkov, ki bodo nepravilnosti na obrazu prekrili do te mere, da postanejo nevidne.

Potem, ko smo si uredili nohte, z maskaro poudarili oči, predvsem pa dobro navlažili obraz, je čas, da se znebimo nadležnih nepravilnosti na koži, ki se vsake toliko pojavijo ravno takrat, ko jih najmanj potrebujemo.

Zagotovo je vsaka od nas poskušala prikriti kakšen mozolj tako, da ga je prekrila s tono pudra in korektorjem, a vedno je čez dan ta mali vrag pokukal skozi celotno barikado, ki smo jo naredili.

A zdi se, da ima TikTok spet rešitev. Natančneje vizažistka Mikayla Nogueira, ki je to skupnost obogatila še z enim trendom, imenovanim “sticky” metoda.

@mikaylanogueira HOW TO PERFECTLY COVER ACNE USING THE STICKY METHOD 😳👌🏻 #makeup #beauty #acne #acnecoverage ♬ original sound – Mikayla Nogueira

Metoda “sticky” ali po slovensko “lepljivo” je kreacija omenjene vizažistke, ki pravi, da ta metoda prekrije nepravilnosti do te mere, da postanejo praktično nevidne. Oznaka #thestickymethod ima več kot 21 milijonov ogledov, zato morda ta metoda res deluje.

Za začetek uporabite vlažilni serum, ki na koži pusti lepljiv občutek. Po nanosu pustite, da se posuši. Nato nanesite enako lepljiv primer, ki bo omogočil, da se bodo ličila enakomerno in trajno “prijela” na kožo.

Nogueira nato svetuje uporabo mat korektorja in nanašanje z ravnim čopičem za najboljše rezultate. Na čopič nanesite veliko količino izdelka in ga nanesite neposredno na mozolj, madež ali drugo nepravilnost, ki jo želite prekriti. To je splošno pravilo, da korektor doseže popolno pokritost brez uporabe podlage.

Foto: Unsplash

Na koncu pustite, da se vse skupaj suši dve do pet minut. Sušenje velja za najpomembnejši korak te metode. Uporaba mat izdelka bo pripomogla k procesu, zato se poskusite vzdržati uporabe kremastih in sijočih formul, saj radi zdrsnejo s kože.

Korektorja ne mešajte, ampak pustite, da se dobro posuši, nato pa čez nanesite puder s srednjo do popolno prekrivnostjo. Da ne bi pomotoma odstranili korektorja, je najbolje, da puder nanesete z lepotno gobico.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic