fbpx

Stilski nasvet: kako dajati videz resnično elegantne dame?

Moda, Prva stran, Ženska moda

Eleganca niso samo oblačila, gre za preplet obnašanja in načel, po katerih živite!

Coco Chanel je nekoč dejala, da eleganca pomeni ‘odklanjanje’ oziroma ‘zavračanje’. Le kdo se ne bi strinjal z žensko, ki je slovela po zares brezhibno elegantni podobi? Po njenih besedah elegantna ženska ‘odklanja, da bi nosila oblačila, v katerih se ne počuti odlično’ in zavrne hlače, ki so ji preozke ter ne laskajo njeni postavi.

Kako torej biti ali postati šik, dajati videz prave dame? Žal ne obstajajo instantna pravila, ki vas bodo čez noč spremenila v ‘lady’, ali vas naučila bistva elegance. Vseeno pa si lahko z naslednjimi nasveti pomagate.

Ne gre le za črtaste majice ali srajce in klasične trenčkot plašče, lase, spete v figo, kožno barvo črtala za ustnice in niz biserov okoli vratu, pod čemer si najpogosteje predstavljamo ‘francoski šik’. Eleganca je več kot to, je način življenja in tudi obnašanja. Poglejmo si načela, po katerih živi prava dama.

# Pametna investicija

Elegantna ženska bo raje imela dva ali tri pare kakovostnih klasičnih čevljev, kot pa nekaj desetin poceni in trendovskih modelov, ki za povrh niti niso iz usnja. Ženska, ki živi po načelih elegance, raje varčuje za par dragih in morda celo ročno izdelanih čevljev iz usnja, ne pa da kopiči poceni imitacije znanih blagovnih znamk.

# Spodnje perilo

Spodnje perilo mora ostati natanko to – spodnje perilo. To pomeni, da nosite spodnje perilo kožne barve, ko nosite bele hlače, in da pazite, da se vaš nedrček ne opazi pod oblačili. Tudi kroj majice, bluze ali obleke mora biti tak, da ne razkriva nikomur nepoklicanemu, kaj nosite spodaj. Ne dovolite si, da se čez tkanino vrhnjega oblačila vidijo obrisi spodnjih hlačk.

# Kot ulito

Oblačila elegantne ženske se zdijo, kot da so ukrojena samo zanjo. Nikoli niso preohlapna, nikoli preozka. Naj bodo oblačila prilagojena vam in ne obratno. Nič ni bolj elegantnega od kakovostnega suknjiča in hlač, ki so kot ustvarjena za vašo postavo.

# Samozavesten nastop

Zakaj super manekenke vedno delujejo skrivnostno? Seveda, nekaj je že na njihovi višini, a za povrh so oblečene kot princese. Ramena so sproščena, glavo držijo pokonci in svet gledajo naravnost v oči (ali celo navzdol, glede na svojo višino). Če skrajšamo: nič ni bolj elegantnega od samozavesti, ne glede na to, koliko centimetrov ste visoki.

# Prosim in hvala

Recite prosim in hvala, pošljite zahvalo ali čestitko, bodite spoštljivi in ljubeznivi. Eleganca in ljubeznivost se dopolnjujeta. Če želite postati zares elegantna dama, morate paziti tudi na svoje obnašanje in manire. Razmislite, preden kaj rečete in pazite, kakšen vtis boste naredile na druge, kamorkoli že greste.

 

Foto: YouTube, Pinterest, RetroCat, Wikipedia, arhiv Style.Over.Net


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam