fbpx

Strokovnjaki trdijo: tega oblačila sploh ne smete prati!

Moda

Če redno perete svoje kavbojke, potem to počnete narobe, trdi Chip Bergh, prvi mož najbolj znanih kavbojk na svetu, znamke Levi’s. Sam svojih ni opral že 10 let!

Chip Bergh vas torej odvrača od pranja kavbojk, po pravici povedano pa mi raje ne bi povohali njegovih kavbojk, ki jih že desetletje ni opral. A recimo, da ima Bergh vseeno prav, saj so, ko pride do pranja jeansa, ljudje in modni poznavalci razdeljeni v dva tabora: v tistega, ki pere denim in drugega, ki to močno odsvetuje.

“Vsak pravi zaljubljenec v kavbojke vam bo rekel, da ne perite kavbojk, ker jih boste tako samo uničili,”

je za The Independent in kasneje zelo podobno še v intervjuju za CNN povedal Bergh, ki svojih kavbojk ne pere.

Za The Independent je še dodal naslednje:

“Menim, da je pranje jeansa po eni strani uničujoče za ta prekrasni material, po drugi strani pa s tem zgolj mečemo stran vodo in detergente za pranje.”

Zanimiva misel iz ust nekoga, ki mu za proračun ni treba skrbeti, prav zares! Med tistimi, katerih kavbojk raje ne bi vohali, sploh v razkoraku, je tudi slavna Victoria Beckham. Tudi ona sledi Berghovemu nasvetu o tem, da denima ne smemo prati, je priznala za revijo Elle.

Vic ima, roko na srce, toliko kavbojk, da jih lahko tudi zavrže in kupi nove. Pere pa jih ne.

Kako pa lahko potemtakem odstranimo vonjave in bakterije, ki se naberejo na kavbojkah? In kaj naj storimo z znojem ter z drugimi neprijetnimi vonjavami, sploh v območju spolovil, recimo? Kaj, če na nas skoči pes in na kavbojkah pusti odtis umazanih tačk?

To je Chip Bergh, predsednik korporacije Levi Strauss, ki svojih Levi’sk ne pere že 10 let!

Bergh ‘težavo’ rešuje z zračenjem, meni, da na ta način zlahka vrnemo kavbojkam potrebno svežino. Prati pa bi kavbojke smeli samo, če imamo na tkanini res madež. Bergh celo še v tem primeru svetuje pranje na roke in ne strojnega pranja!

“Če se kaj polije po njih ali se zamažejo, potem jih bom seveda oprala, a vedno na roke. Sicer pa kavbojk nikoli ne perem, samo obesim jih na obešalnik, da obdržijo svojo obliko,”

je prav tako razkrila Victoria Beckham, lastnica neštetih parov kavbojk.

D. S.

Foto: The Jeans Blog, YouTube, Round Square Marketing, Wikihow


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam