fbpx

Strokovnjakinja za ločitve je ženskam dala 3 zelo koristne nasvete

Odnosi

Kar zadeva nasvete o odnosih, obstaja cela vrsta strokovnjakov: svetovalci za odnose, terapevti za pare, različni »coachi« … Vsi znajo deliti nasvete, kako najti in ohraniti ljubezen.

Zelo redko pa se za nasvete obrnemo na odvetnike za ločitve – pa se prav tako ukvarjajo z odnosi in porokami. Skrajni čas je, da jih nekdo vpraša o njihovem mnenju odnosov med moškim in žensko. Preberite, kaj je odgovorila odvetnica, specializirana za ločitve:

Ne smete biti preveč romantični

Odvetnica razlaga, da so ženske pogosto preveč romantične ali »slepe od ljubezni«, zato se na začetku zveze ali zakona strinjajo z mnogimi stvarmi. Podpišejo vse, kar se od njih zahteva, in to običajno na njihovo škodo.

Poudarja, da tisti, ki sproži ločitev, največkrat v procesu ločitve finančno bolje odnese. Konec koncev ima več časa za pripravo.

Ni vam treba imeti skupnega računa

Preden se poročite, morate vedeti, kako ravnati z denarjem, je prepričana odvetnica. Svetuje, da nimate skupnega računa, ko ste poročeni.

»Skupni račun je nehigieničen, kot zobna ščetka,«

je dejala.

Če imate svoje prihodke, ni nobene potrebe, da jih prenašate na skupni, ali njegov račun. Gospodarite s svojim denarjem, stroške pa seveda pošteno razdelite.

Prav tako bi ženske morale vedeti vse o moževih prihodkih ali kakršnih koli finančnih potezah, ki jih ima – odločitev bi morala biti skupna. Mnoge ženske sploh ne vedo, koliko denarja ima njihov mož.

Ni se treba ločiti takoj

Odvetnica poudarja, da nekateri pari ločitev obžalujejo. Verjame, da je med srečnim odnosom in ločitvijo vmesna faza. Trdi, da nihče v zakonu ni srečen 24 ur na dan.

Če veste, da je soprog okej in ima dobre lastnosti, potem bi morali bolje razmisliti o ločitvi. Mogoče je ločitev slabša odločitev, kot ostati poročen. Pred končno odločitvijo dobro premislite.

Najprej se vprašajte, če si tega res želite, nato pa se pogovorite s partnerjem – po ločitvi bo prepozno.

Foto: Profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam