fbpx

STYLE DEKOR: Kako optično povečati in osvetliti majhen prostor

Dekor, Prva stran

Ne potrebujete dragih in prostornih stanovanj!

Svetlo stanovanje daje občutek svobode, pozitivnosti in reda. Rek pravi, da je ob urejenem stanovanju, mirnejše tudi naše življenje. Ne potrebujete dragih in prostornih stanovanj, da bi okolju dodali svežino in svetlobo. No, kakšno večje okno pa res ne škodi! Če ste med tistimi, ki jim je svetlo bivalno okolje pomembno, preberite naslednje nasvete.

naslovna1

Previdno izbirajte barve

Priporočamo, da se izogibate močnim bogatim barvam kot so bordo rdeča, črna, temno modra…Strop pobarvajte z belo, saj boste prostoru tako dodali širino. Dodajte dekor (sveče, vaze in kipce) v metalik barvi. Za nizko ceno lahko dodate tudi ogledala, saj prostor optično povečajo in osvetlijo.

eebf70ecf20024951c53c8409def5fc1

barve1

Zamenjajte žarnice

V trgovinah za dom lahko najdete veliko LED žarnic, ki oddajajo nežnejšo, dnevno svetlobo. Izogibajte se flourescentnih žarnic. Svetila postavite po prostoru tako, da bodo prijetno padala na prave kote. Pogosto lahko dodatna svetila povzročijo nepotrebne sence, zato bodite previdni.

zarnica

Temno pohištvo zamenjajte z lahkim svetlim

Temno pohištvo je bilo izjemno priljubljeno v devetdesetih, danes pa je trend belo, minimalistično pohištvo, ki prostor osvetli. Bele tone zmešajte z zemeljskimi toni, kot so bež in capuccino barva. Prav tako lahko težke, masivne kose pohištva zamenjate z lažjimi, minimalističnimi kosi.

bright-apartment-in-stockholm-4

Zamenjajte lesena vrata s steklenimi

To lahko naredite tako v notranjih kot zunanjih prostorih. Razlika bo ogromna! Za zasebnost lahko imajo sprednja vrata kalno steklo, ki še vedno prepušča svetlobo. Enako velja za kopalnico in spalnico.

steklenavrata4

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam