fbpx

Style vodič: Katere so največje napake, ki jih naredimo pri nakupovanju kopalk?

Izbor urednice, Moda, Novice, Prva stran

Preverite, kako lahko izberete popolne kopalke.

Poletna sezona se je končno začela in poleg načrtovanja dopustov, je pred nami tudi nakup kopalk. Medtem, ko nas obkrožajo številni oglasi, katalogi in fotografije, na katerih nas privabljajo enobarvne kopalke s cvetličnimi potiski ali super zapeljivi bikiniji, ne smemo pozabiti na eno zelo pomembno stvar – vsak model ne pristaja vsaki postavi.

Modni oblikovalci, ki se ukvarjalo z oblikovanjem kopalk so mnenja, da veliko žensk ne zna izbrati niti prave velikosti, saj so prepričane, da je konfekcijska številka kopalk enaka številki oblačil, ki jih nosimo vsakodnevno.

Preverite, kako lahko, glede na vašo postavo, izberete popolne kopalke.

Atletska postava

To postavo zaznamujejo široka ramena, ožji boki in mišičaste noge. V kolikor je to vaša postava, potem se pri nakupu kopalk odločajte za kopalke z ženstvenimi potiski in detajli. Izogibajte pa se športnim kopalkam ter vojaškim potiskom.

Da bi poudarili boke, morate izbrati modele z zanimivimi stranskimi detajli, kot so na primer pentlje, ramena pa bodo videti nežnejša s pomočjo podloženih modrčkov.

Ravna postava

Že samo ime pove, da je to postava, ki nima veliko oblin. Za ženske, ki imajo to vrsto postave, sta širina bokov in pasu skoraj enaka, vendar pa imamo pri izboru kopalk dve rešitvi: lahko »ustvarite« lažne obline ali pa se odločite, da ne skrijete ničesar in izberete model kopalk, ki razkriva veliko kože. Prsi in zadnjico lahko poudarite z resicami ali pa se odločite za minimalistični bikini, izogibati pa se morate ravnim krojem kopalk in športnim spodnjim delom.

Hruškasta postava

Za to postavo so značilna ozka ramena in široki boki. Ker je spodnji del telesa nekoliko širši od zgornjega, morate to prikriti s primernim spodnjim delom. Spodnji del kopalk mora biti malce globlji, ne boste pa zgrešili, če se boste odločili za kratke hlače. Izogibajte se napisom na zadnjici, kot so »Look at me!« ali kaj podobnega. Modrček mora biti podložen ter okrašen s trakovi in detajli na dekolteju.

Peščena ura

Ožji pas in poudarjeni boki so značilna oblika telesa, ki spominja na peščeno uro. Ta tip postave zahteva model kopalk, ki bo zapolnile pomanjkljivosti, obline pa zadržale na svojem mestu. Odločite se za kopalke z majhnimi vzorčki, ki ne bodo »motili« vaših proporcev. Predlagamo, da si izberete zgornji del kopalk v slogu balconette modela ali trikotne s trdno podlago, pri spodnjih pa se izogibajte ozkim trakovom.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam