fbpx

Super babice podirajo stereotipe

Lifestyle, Novice, slider

Ženske po 60. letu so lahko še kako privlačne, samosvoje in imajo dovršen stil.

Človeštvo že od vekomaj išče čarobni napitek, vir mladosti in zdravja, postopke, ki bi ustavili staranje. Vsak dan nas bombandirajo z oglasnimi sporočili, ki predstavljajo staranje kot nekaj negativnega. Nekaj proti čemur se moramo na vse pretege braniti in se ga celo bati. Tako nam prodajajo čudežne kreme, lepotne operacije, serume, napitke in še bi lahko naštevali. Resnica pa je, da je opaziti nov trend v staranju. Pogled z drugega zornega kota na naravni proces, kjer ima sila teže glavno besedo, je kreativen, vitalen, svež in popolnoma nasproten temu, čemur se tako zelo upiramo. Ženske po 60. letu so lahko še kako privlačne, samosvoje in imajo dovršen stil. Staranje sploh ni slabo. Ravno nasprotno.

šest1

Opaziti je pravo socialno gibanje na področju zanimanja za starejše ženske, ki imajo stil. Ženske pri teh letih imajo nešteto več izkušenj, preživele so veliko modnih sezon, imajo neverjetno voljo do življenja, so energične in polne vedrine. Tako delujejo kot magnet za večje množice. Predstavljajo tisto, kar si želimo biti vsi v osmem ali devetem desetletju našega življenja. Biti samosvoji, samozavestni, obleči kar nam je všeč in v tem izgledati neustavljivo privlačno.

 slika 4

Na tem področju se je začelo veliko premikati. Nekatere velike kozmetične hiše za svoje globalne kampanje najemajo starejše igralke. Kot na primer Jane Fonda pri L’Orealu.

jane-fonda-main-visual

Nova ambasadorka Citroena je modna ikona Iris Apfel, ki ima kar 94 let. Prepoznavna je po svoji energičnosti, njen zaščitni znak pa so velika črna okrogla očala. Irisin stil je edinstven, njen smisel za lepoto pa poseben in neprekosljiv. Nadzorovala je opremljanje Bele hiše za kar devet predsednikov.

 iris-apfel 2

Internetna senzacija je 88-letna Helen Ruth, ki se na Instagram profilu predstavlja pod imenom Baddiewinkle. Ima 1,7 mio sledilcev, ki jih zanima njena ekscentrična podoba in nenavaden stil življenja. Ta “babica” zagovarja legalizacijo marihuane.

Baddiewinkle

Revolucionar na tem področju je fotograf Ari Seth Cohen, ki je po smrti svoje babice, začel s projektom imenovanim Advanced Style. Po celem svetu išče ženske, ki ga s svojo energijo, voljo do življenja in edinstvenim stilom prepričajo, da jih zajame v svoj fotografski objektiv. Zdaj je izdal že drugo knjigo, kjer predstavlja “super-babice”. Njegov cilj je spremeniti pogled na najbolj naravni proces življenja. Na staranje.

 sedem

pet

osem

devet1

Foto: Ari Seth Cohen, Pinterest, Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam