fbpx

Svet se je poslovil od enega najboljših modnih fotografov!

Moda

4. septembra je v 74. letu starosti umrl slavni fotograf Peter Lindbergh.

Ta izjemno cenjeni umetnik je bil znan po sodelovanju z najbolj prestižnimi oblikovalci, po prepoznavni lepoti fotografiranja, eleganci, črno-belih fotografijah, ki so si v modnem svetu prislužile kulturni status.

Žalostna novica je bila objavljena na Lindberghovem uradnem Instagramovem profilu, številni oboževalci ter kolegi pa so se mu poklonili z izkazovanjem žalosti in spoštovanja.

Peter Lindbergh je posnel številne modne editoriale, zadnji njegov projekt pa je bilo snemanje septembrske edicije britanskega Voguea.

Umetnik je bil znan, da je svoja dela rad predstavljal v svetovnih muzejih in galerijah, kot so pariški Center Pompidu, newyorška MoMa in znamenit londonski muzej V&A, odkril pa je tudi nekaj največjih supermodelov, kot so Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford in Christy Turlington.

Glede na sledi, ki jih je Peter Lindbergh pustil v modnem in umetniškem svetu, smo lahko prepričani, da bodo unikatna dela z njegovim podpisom navdihovala številne fotografe, tudi tiste, ki na umetniško pot šele vstopajo.

Foto: Getty, Peter Lindbergh


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam