Ta družabna igra bo dobila svoj film

10. avgust 2023

Ta družabna igra bo dobila svoj film

10. avgust 2023

Podjetje Lionsgate bo posnelo priredbo priljubljene družabne igre Monopoly, govori se, da bo glavni igralec Kevin Hart, pri režiji pa bi sodelovala Ridley Scott in Tim Story.

Zdi se, da bo vse, s čimer smo se igrali kot otroci, spremenjeno v igrani film. Kar glede na dobičkonosost filma Barbie kar razumemo. Film Grete Gerwig je namreč v samo dobrih dveh tednih predvajanja v kinematografih uradno zaslužil milijardo ameriških dolarjev.

Kljub temu, da se številni zavedajo, da bo identičen uspeh težko ponovno doseči, si mnoga produkcijska podjetja želijo svoj kos pogače z uporabo otroške nostalgije pri ustvarjanju uspeha svojega projekta. Mattel Films je že napovedal snemanje filma o punčki Polly Pocket, zdaj pa prihaja novica, da bi utegnili narediti še film o družabni igri Monopoly.

Foto: Profimedia

Monopoly je namizna igra, ki jo lahko igrate več dni ali celo mesecev. Naučila nas je strategij, upravljanja denarja, prodaje in potrpežljivosti. Vse to znanje bodo prenesli v film Monopoly, ki ga razvija globalno podjetje za množične medije in zabavo Lionsgate.

Novica je prišla po tem, ko je Lionsgate kupil Entertainment One (eOne) od Hasbra za 500 milijonov ameriških dolarjev in imenoval znamenito namizno igro iz leta 1935 kot enega od filmskih naslovov, ki jih bo produciral.

Foto: Instagram @wonderconceptsve

“Ta prodaja je popolnoma v skladu z našo strategijo in veseli smo, da smo uspešno zaključili postopek,” je dejal izvršni direktor Hasbro, Chris Cocks.

“Vodstvena ekipa Lionsgate je izkušena na področju zabave in je spretna pri ustvarjanju vrednosti, zato smo veseli, da smo našli tako dober dom za naš filmski in televizijski posel eOne. Veselimo se sodelovanja z njimi, še posebej pri filmski adaptaciji Monopolyja,” je še dodal.

Foto: Instagram @monopolygameofficial

Novice o filmu Monopoly krožijo že nekaj časa in govori se, da so v načrtovanju filma omenjena že velika imena, kot je Kevin Hart, pri režiranju pa naj bi sodelovala Ridley Scott in Tim Story. Datuma izida in ostalih podrobnosti še ne vemo.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic