fbpx

Taka usoda vas čaka, če ste v zvezi z izjemno privlačnim moškim!

Odnosi

Članek pred vami temeljito pojasnjuje težave v daljših razmerjih, ki jih imajo ljudje, tudi moški, za katere okolica ocenjuje, da so videti ‘popolno’.

Morda tudi sami spadate med tiste, ki so se vsaj enkrat v življenju zaljubili v izjemno lepo ali čedno osebo, ki vas je na koncu zavrnila in s tem dejanjem pahnila v najglobji obup. A če je verjeti znanstvenikom z Univerze Harvard, vam je ta človek – moški ali ženska – s tem pravzaprav naredila veliko uslugo.

Kot je pokazala raziskava, so lepši ljudje v dolgih zvezah tudi slabši partnerji. Lepši kot so, krajša in manj stabilna so njihova partnerska razmerja. Kako to? Eksperiment bi lahko pojasnil številne ločitve in razhode med na videz popolnimi ljudmi. Ali pa prekinitev zvez, kjer je eden od partnerjev očitno lepšega videza.

Kot potrjuje raziskava, telesna privlačnost na široko odpira vrata skušnjavam vseh vrst in s tem tudi bogati paleti osvajalcev ter osvajalk. Zato se zelo čedni in lepi posamezniki težje ustalijo in zavežejo le eni osebi. Lahko si predstavljamo, da so kot trofeja, s tem pa tarča preizkušanja, ali smo prav mi tisti (in tiste), ki jih lahko privežemo ter ukrotimo in imamo zase.

Lepim ljudem se priložnosti kar same mečejo pred noge, še posebej mladim in tistim v zgodnjih srednjih letih, mariskdo od njih nima miru celo na zrela leta. Harvardski znanstveniki so potrdili, da lepši ljudje večkrat prekinejo razmerje, saj se ne zmorejo in ne znajo soočiti z resnejšimi in bolj zahtevnimi deli partnerskega odnosa. Preprosto so, morda zaradi obilnega dvorjenja z vseh strani, bolj leni in malomarni.

Lepi posamezniki se preprosto nočejo in ne želijo ukvarjati s težavami, ki jih prej ko slej prinese vsaka zveza med dvema človekoma, partnerska in taka na dolgi rok še posebej. Prav tako se je pokazalo, da lepi ljudje večkrat bežijo od svojih težav, najpogosteje kar v naročje druge osebe, ki jih osvaja ali je zainteresirana za njih. Raziskava kaže, da obstaja visoka korelacija oz. povezanost med stopnjo ločitev in veliko privlačnostjo enega ali obeh partnerjev.

V omenjeni raziskavi so morale ženske oceniti privlačnost več kot 230 moških na fotografijah iz njihovih šolskih almanahov izpred 30 let. Nato so preverili, ali so ti moški poročeni, ločeni in če imajo družino. Rezultati so pokazali, da so moški (sošolci ali tisti iz paralelk), ki so jih ženske ocenile kot najbolj privlačne, večinoma ločeni.

Po pravilu naj bi se tedaj, ko postaneta del para, oba partnerja nehala ozirati za novimi ‘priložnostmi’. Druge osebe naj ne bi bile več zanimive, na njih ne usmerjata več pozornosti, saj na ta način svojo zvezo zavarujeta pred skušnjavami in neželenimi presenečenji. Toda, kot kažejo rezultati omenjenega eksperimenta, čedni in lepi ljudje ne premorejo te ‘varovalke’ oziroma zaščitniško naravnane ‘neobjektivnosti’ do drugih ljudi, ki jih srečujejo na svoji poti, zato jih bolj zanimajo ‘alternativne možnosti’ oziroma po domače povedano – puščajo si možnosti odprte in s tem priložnosti, da imajo več razmerij.

Pri lepih posameznikih in torej tudi čednih moških, je verjetnost, da si bodo poiskali nekoga novega, precej bolj močno izražena, če niso zadovoljni s svojo trenutno zvezo, kot pri parih, kjer sta oba partnerja povprečnega ali celo neprivlačnega videza.

To sicer še ne pomeni, da boste avtomatično imeli dolgo in stabilno razmerje, če niste telesno privlačni, ali pa da razmerje, kjer je moški lepši del para, ne more obstati na dolgi rok. Vsekakor pa lahko v izsledkih te študije najdemo malo utehe zase: tisti čedni moški, ki nam je zlomil srce, tako ali tako ne bi bil pravi za nas. Če smo same lepe in spet samske, pa lahko razumemo svoj položaj, saj smo očitno preveč privlačne, da bi se ustavile pri enem razmerju!

Foto. Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam