Tako je Margot Robbie trenirala za vlogo Barbie

31. julij 2023

Tako je Margot Robbie trenirala za vlogo Barbie

31. julij 2023

Igralka, ki je navdušila z vlogo v filmu Barbie, je razkrila, da je za postavo te popolne lutke sledila strogim treningom.

Zvezdnica Margot Robbie je pred časom za The Telegraph povedala: “Obožujem hrano, obožujem vino in rada se zabavam s prijatelji, a tudi ne maram občutka, ko vem, da ne izgledam najbolje.”

Je velika zagovornica ravnovesja v vsem, tudi pri zabavi in ​​vadbi, njen cilj v življenju pa je, da se čim bolj zabava, ne da bi zanemarila skrb zase. “Prehrana in vadba morata biti pomemben del mojega življenja, da se počutim najbolje, a temu ne želim posvečati preveč pozornosti,” je zaključila.

Foto: Instagram @margotrobie.official

Ko pa gre za priprave na filmske vloge, se bo Margot potrudila, da se bo vživela v vlogo, kar pogosto pomeni poseben poudarek na treningih in prehrani. Za vsako vlogo, pa naj bo to Barbie, Tonya Harding ali Harley Quinn, Robbie preživi veliko ur v telovadnici, vendar je vedno jasno poudarila namen teh ekstremnih treningov – utelešenje določenega lika.

Pilates reformer je njena najljubša izbira

Margot pravi, da je njena najljubša vadba pilates reformer, trenutno pa tudi sodeluje z vrhunskim trenerjem pilatesa Davidom Higginsom.

Pilates reformer je naprava, ki omogoča posebno obliko vadbe, ki izboljša moč, gibljivost, ravnotežje in splošno telesno pripravljenost. Reformer je prilagodljiv stroj s premično platformo, ki drsi naprej in nazaj po tirnicah. Ima vzmeti, ki dajejo upor in vadečim omogočajo različne vaje, ki krepijo mišice celega telesa.

Zasnovan je tako, da podpira telo in omogoča gladke, nadzorovane gibe. S pilates reformer vajami je poudarek na razvoju močnega trupa, ki vključuje mišice trebuha, hrbta, medenice in zadnjice. Te vaje pomagajo izboljšati stabilnost in podporo telesu ter zmanjšajo tveganje za poškodbe.

Foto: Instagram @margotrobie.official

Ne boji se uteži

Margot preživi veliko časa v telovadnici, da gradi mišice, vključno z vadbo z utežmi in številnimi trebušnjaki. Vaje z utežmi niso le za povečanje mišic, ampak tudi za krepitev moči, vzdržljivosti, boljšega ravnotežja in pravilnega delovanja metabolizma. Tovrstna vadba ima številne koristi za telesno zdravje, prinaša pa tudi znatno olajšanje stresa in tako podpira duševno zdravje.

Balet za popolno držo

Za vlogo Harley Quinn v filmu Odred odpisanih je Margot trenirala balet in izvajala vaje, ki jih je navdihnil balet dve do tri ure na dan, pet dni na teden. Osredotočili so se na vaje za zunanji del zadnjice in stegen. Poleg tega, da ji je baletni trening pomagal oblikovati telo, je poskrbel tudi za njeno graciozno držo in lahkotnost gibanja, zaradi česar je bila kasneje tudi popolna izbira za vlogo ljubljene lutke.

Foto: Profimedia

Posebno pozornost posveča svojim trebušnim mišicam

Zvezdnica je med drugim znana tudi po tem, da vsak dan naredi 100 trebušnjakov. S trebušnjaki se je najprej začela pripravljati na vlogo v filmu Jaz, Tonya, a je povedala, da je ta vaja postala del njene rutine.

Če se odločite svoji dnevni rutini dodati 100 trebušnjakov, ne pozabite, da jih lahko razporedite čez dan in ni nujno, da so del enega treninga. Vendar pa lahko tovrstna ponavljajoča se vadba sčasoma povzroči več škode, saj izvajate isti gib in s tem obremenjujete isti del telesa, zato je dobro izvajati več različnih vrst trebušnjakov.

Foto: Profimedia

Primer treninga Margot Robbie

Če želite tudi sami izgledati kot Barbie, je Woman’s Health zasnoval primer tedenskega treninga. Kot je Robbie sama poudarila, tovrsten režim morda ni vzdržen vsak dan in za dlje časa, saj vključuje intenzivne priprave na vlogo v filmu, a je vedno lahko navdih za oblikovanje lastnega treninga.

Tako naj bi izgledal tedenski režim treningov Margot Robbie:

  • Ponedeljek: 60 minut vadbe reformer pilatesa + 100 trebušnjakov.
  • Torek: 60 minut vadbe z utežmi + 100 trebušnjakov.
  • Sreda: dan počitka.
  • Četrtek: 30 minut vaj za trebušne mišice (vključno s 100 trebušnjaki).
  • Petek: 60 minut baletne vadbe + 100 trebušnjakov.
  • Sobota: 60 minut reformer pilates treninga + 100 trebušnjakov.
  • Nedelja: dan počitka.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic