Tako je Taylor Swift zasenčila Usherjev nastop na Super Bowlu

12. februar 2024

Tako je Taylor Swift zasenčila Usherjev nastop na Super Bowlu

12. februar 2024

Takoj, ko je bilo jasno, da bo Taylor Swift spremljala svojega fanta na finalu končnice lige NFL, smo slutili, da bo Usher postranskega pomena.

Priljubljeni ameriški r’n’b pevec Usher je bil tisti, ki mu je letos pripadla čast nastopiti med polčasom finala končnice lige NFL. Tako imenovani Super Bowl Halftime Show je za ameriške glasbenike veliko priznanje in na nastop se pripravljajo več kot pol leta.

A v trenutku, ko so se v finale prebili Kansas City Chiefs, kjer igra novi fant Taylor Swift, Travis Kelce, je bilo jasno: zvezda večera bo Taylor in ne Usher.

Taylor s Travisevo mamo, Donno. (Foto: Profimedia)

Šlo je za pravo tekmo s časom, saj je Taylor večer pred Super Bowlom nastopila v Tokiu, nato pa je hitro skočila na letalo. Zaradi ugodne časovne razlike – med Tokiem in Las Vegasom je namreč 17 ur časovne razlike – se je pravočasno vrnila v ZDA in bodrila Travisa na tekmi, kjer jim je uspela druga zaporedna zmaga na Super Bowlu. Tekmo proti San Francisco 49ers so dobili s 25:22 in postali prva ekipa po 19 letih, ki je ubranila naslov.

Kamere so bile ves čas usmerjene v Taylorino zasebno ložo. (Foto: Profimedia)

Dovolj je bil en poljub

Čeprav je imel Usher med polčasom za nastop na voljo približno 13 minut, v katerih se je po mnenju ameriških medijev sicer odrezal dobro, a bi lahko bilo tudi bolje (revija Rolling Stone je njegov nastop na lestvici od najslabšega do najboljšega uvrstila na 18. mesto), mu je Taylor z enim samim poljubom ukradla šov.

Ko so se Chiefsi veselili zmage, se je Taylor s pomočjo varnostnikov uspelo prebiti na igrišče, kjer so fotografi in snemalci že povsem obkrožili Travisa in ekipo, nato pa mu je Taylor planila v objem in sledil je poljub, na katerega so čakali vsi.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Povprečen nastop brez presenečenj

Morda je bilo Taylor še toliko lažje zasenčiti Usherjev nastop, saj je ta minil brez večjih presenečenj in s tem tudi brez posebnega vznemirjenja. V nastop, ki ga je označil za precejšen izziv, ker ni enostavno “stlačiti 30 let v 13 minut”, je vključil svoje največje uspešnice, med njimi Caught Up, My Boo, Confessions Part II, Yeah!, Burn in Nice & Slow, pesem OMG pa je zapel celo na kotalkah.

Na odru so se mu pridružili Alicia Keys, Ludacris, Jermaine Dupri, H.E.R., will.iam in Lil Jon, vendar lahko rečemo, da se ta nastop res ne bo vpisal med peščico najboljših vseh časov.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic