fbpx

Tako je videti neretuširana naslovnica revije Vogue!

Lepota, Lifestyle, Moda, Nerazvrščeno, Novice, Prva stran, Tuja scena, Zanimivosti

Tokrat je Vogue Italia premikal meje z neretuširanimi fotografijami Ashley Graham, znanega plus-size modela.

Čeprav modna revija Vogue Italia spada med tradicionalne tiskane medije, slovi po premikanju meja, sploh na področju kreativnega izražanja. Vedno znova uspe z naslovnicami privabiti zanimanje javnosti.

Tokrat so radovednost vzbudili z neretuširanimi fotografijami ameriškega plus-size modela Ashley Graham. Ashley je na fotografijah točno taka, kot v resnici je – pred nami se pokaže popolnoma naravna podoba lepotice bujnih oblin, s celulitom, kakšno strijo in kožo, na kateri se najde kakšna napakica.

Celo nogavic niso zamenjali – tudi najlonke so včasih namreč nepopolne

Naj bo to opazovalcu všeč ali ne, zanesljivo gre za ogromen napredek za  modno industrijo, ki nam že dolga leta servira samo podobe popolnosti, s katerimi se nehote primerjamo in nas zato onesrečujejo. Dolgo časa je modna panoga potrebovala, da je začela objavljati ženske z več kilogrami, kaj šele, da bi puščala fotografije neobdelane.

Gre torej za dvakratno pozitivno potezo, ki je na svetovnem spletu že požela veliko odobravanja. Ta editorial, ki ga je Ashley posnela v spodnjem perilu različnih blagovnih znamk, slavi žensko telo tako, kakršno je. No, vsaj Ashleyino.

Tudi manekenka je objavila nekaj delovnih fotografij s tega snemanja za Vogue Italia na svojem Instagram profilu, izbor črno-belih fotografij pa je nagajivo naslovila z “Ko vas ne retuširajo”. Fotografije so odlično zajele njeno samozavest, zanos, energijo in veličastno telo.

Ashley je sicer znana aktivistka za pravice in enakopravnost žensk, vedno znova poudarja, da so vse ženske enako lepe in pomembne, ne glede na to, od kod prihajajo in kakšne so. Tudi Vogue Italia je treba pohvaliti za to potezo, s katero je naredil še en korak naprej, morda mu kmalu sledila še kakšna revija, ki bo razmišljala enako.

Seksi fotografije je posnel Nathaniel Goldberg za Vogue Italia, kot modni urednik pa se je pod editorial podpisal George Cortina. Tudi zaradi lepe Ashley bo decembrska številka italijanske izdaje Vogue nedvomno hitro razprodana.

 

Foto: Vogue Italia, Instagram, Pop Culture, Cloverdesain


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam