fbpx

Tara Zupančič: Moda je nekaj lepega

Intervju, Lifestyle, slider

Popoln outfit je kombinacija udobja, elementov, ki označujejo tvoj izraz, ki včasih kar govorijo zgodbo o tebi.

Tara Zupančič je prikupna manekenka, oblikovalka in voditeljica, ki je bila včasih rokerica, danes pa ni le zmagovalka lepotnega tekmovanja Miss Alpe Adria, temveč so njeni interesi mnogo bolj širši, zato jo lahko gledate v informativni oddaji 24 ur v rubriki Pop In, kjer je prevzela voditeljsko vlogo, ki ji odlično pristoji. V intervjuju za naš portal je spregovorila o modi, manekenskih izkušnjah in svoji umetniški duši.

Zdravo Tara. Kako ste? Kje ste? Kaj počnete v tem trenutku?

Doma, sobotno sproščujoče. Še vedno malo šibko, po 14 dnevni bolezni, pa vendar dobre volje, da se moje življenje vrača nazaj na »ustavljene« tirnice.

Modno pisto in delo manekenke ste zamenjali za vodenje družabne rubrike na televiziji. Kako je na vaš način življenje vplivala takšna sprememba?

Spremenil se je moj bioritem in urnik, s tem pa tudi način življenja. Pa vendarle sem vedno tudi prej zelo rada delala popoldan, zato mi je ta ritem veliko bližji. Zamenjala se je ekipa ljudi, s katerimi sem se prej srečavala, delo v manekenstvu pa sem sedaj postavila na stranski tir, čeprav tudi prej ni predstavljal velik del mojega vsakdana. Moj vsakdan je bilo delo v oblikovalskem studiu.

Kakšen je vaš tipičen stil, ko v studiu ugasnejo luči in se izklopijo kamere?

Jaz temu pravim indjanski šik rock n’ roll.

tara1

Kaj bi svetovali mladim, ki želijo uspeti v manekenskih vodah?

Dandanes je marsikatero dekle lahko model. Ni več manekenskih šol in avdicij za vstop v manekensko agencijo. A mislim, da niso dovolj le lep obraz, slog videz in višina. Pomembna je volja. Volja, želja in vztrajnost so tiste, ki te pri tem delu lahko popeljejo na prava mesta.

Kako bi opredelili svoj osebnostni slog?

Moj osebnostni stil je tak kot sem jaz sama. Nikoli ne nosim trenda, ki mi ne pristaja, samo zato ker je trend. Nosim rada tisto, kar pove kdo sem. Moj stil je preprost, pa vendar vsebuje elemente rocnrolla, »po moje« imenovane indijanske mode, je eleganten, a vseeno enostaven.

Mislite, da lahko stil označuje človeško osebnost?

Ja, in mislim da jo. Zares. Menim, da se edino v oblačilih, ki izražajo del nas, dobro počutimo.

Kaj je za vas popoln outfit?

Popoln outfit je kombinacija udobja, elementov, ki označujejo tvoj izraz, ki včasih kar govorijo zgodbo o tebi. Je kombinacija elegance in pritajene drznosti, topline in dobrih čevljev.

V katerem obdobju vam je bila moda najbolj všeč? Kateri pretekli modni trend najbolj pogrešate?

Sama se držim kar tistih ustavljenih trendov, za katere se mi zdi, da ne gredo nikoli iz mode. To je usnje. In mogoče čipke. Pa vendar jih je treba izbirati in kombinirati v pravi meri. Všeč pa mi je bila hipijevska moda, barve, hlače na zvonec in tisti nori modni dodatki.

tara5

 

Katerega trenda na vas nikoli ne bomo videli?

Mislim, da si ne bi upala reči, da česa ne boste nikoli videli. Sem izjemno odprta glede preiskušanja novih stilov, sploh pa zaradi dela, ki ga opravljam. Nikoli ne veš kaj te lahko preseneti.

Kateri kosi prevladujejo v vaši garderobi?

Jakne, vse vrste, vse barve, za vse priložnosti. Tudi tiste, ki jih nikoli ne oblečem.

Kateri so vaši najljubši lepotni produkti?

Parfum Guerlain La Petite Robe Noire, tekoči peder Temptu, balzam za ustnice Blistex in Kakavovo maslo za telo.

Vaš najljubši vonj?

Sladek. Mešanica sandalovine in češnje, belega mošusa in bergamotke.
Guerlainov La petite robe noire in Carolina Herrera VIP rose.

Imate na zalogi kakšen svoj modni/lepotni trik, ki bi pomagal našim bralkam do lepšega videza?

Mislim, da so to še vedno žametne navijalke, ki v pol ure ustvarijo glamurozne kodre in niti slučajno ne pomisliš, da so bili ustvarjeni v domači kopalnici.

Vaš največji modni “kiks”?

Točno se ne spomnim, ker moram reči, da niti ne posvečam take pozornosti modi in zadnjim trendom. Najbrž je bil kak, ki ni pristajal moji osebnosti in se zaradi tega nisem dobro počutila.. posledično pa najbrž izgledala kot kaka šema. 🙂

tara2

Ste tudi umetnica. Kaj točno ustvarjate?

Po duši od nekdaj. Imam pa različna obdobja ustvarjanja. Veliko sem slikala, risala, sedaj delam poslikave na keramiko, pa tudi mozaike, razne poslikave pohištva, grafike za tisk.

Kako vi, kot umetnica dojemate modo?

Moda je nekaj lepega. Pravzaprav je lepo tisto, kar poudarja našo osebnost in z modo lahko izražamo marsikaj. Je res, da sama nisem modni frik, pa vendar modo zelo spoštujem. Omogoča nam raznolikost, omogoča svobodo in barvitost.

Kaj imate oblečeno ta trenutek?

Strgane Gasove kavbojke, ki se jih nikakor ne morem »znebiti« in sivo majico z resicami in potiskom turkiznega očesa.

Kateri je vaš zaščitni znak?

Dream catcher.

Kako preživljate svoj prosti čas?

Sama, v domačem okolju, v naravi, z glasbo. Pri starih starših na vasi. V kinu, v mestu, na kavi, z ljudmi, ki me nasmejijo in grejejo moje srce.

Foto: Katja Žagar


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam