fbpx

Tem 3 stvarem se odrecite, da dosežete razstrupitev telesa in duha

Lifestyle

Se počutite brez energije, na tleh in tožite nad slabim počutjem? Svetujemo vam, katere tri stvari bi morali ‘odrezati’ iz svojega življenja, da se boste že kmalu počutili boljše.

Ste se pravkar vrnili z letnega dopusta, po možnosti z lepega hrvaškega otoka ali celo iz bolj oddaljenih in eksotičnih krajev, zdaj pa se smilite sami sebi, ker ste se morali vrniti v službo? Da, tisti teden ali dva dopusta  sta vam gotovo dobro dela, počutili ste se svobodni kot ptica, domišljiji dali poleta in nasmeh se vam je sam od sebe zarisal na obraz, ko ste pogledali na gladino modrega morja…

Zdaj je vse to mimo, vi pa se še naprej počutite slabe volje, tesnobno in brez energije. Svetujemo vam, katere tri stvari bi morali ‘odrezati’ iz svojega življenja, da se boste že kmalu počutili boljše. Da sploh ne omanjamo tega, kako bi vam pomagalo, če na vse pogledate iz perspektive: so ljudje, ki jim gre veliko slabše, kot vam.

Taki, ki nimajo niti službe, kaj šele dopusta, o morju pa letos lahko samo sanjajo (ali celo že nekaj let), ker si počitnic tudi finančno ne morejo privoščiti. Da tistih, ki komaj živijo iz rok v usta, podhranjenih sirot iz Tretjega sveta in ljudi s telesnimi hibami in tako naprej sploh ne omenjamo. V primerjavi z njimi vam gre namreč odlično! Vseeno poglejmo, kako si lahko svoje življenje še izboljšate, tudi, če imate vsega polno zadnjico.

1. Sladkarije

Ljudje smo bitja, ki slovijo po nezmernosti in pohlepu. Nekateri pa so celo pravi odvisniki od raznih substanc, seksa, odnosov in hrane. Tudi sladkarije so snov, ki zasvoji telo. Ne gre le za to, da so krive za prekomerno telesno težo, ampak spremenijo procese, ki se dogajajo v telesu.

Povzročajo nečisto kožo, hormonske spremembe, razgradnjo elastinskih vlaken in po učinku bumeranga zmanjšajo nivo naše energije, zato moramo zopet in zopet posegati po sladkih stvareh. Zmanjšajte vnos sladkarij in ogljikovih hidratov, že po nekaj dneh se boste počutili tako polni energije, da sploh ne boste mogli verjeti.

2. Nezaželene osebe na družbenih omrežjih

Za začetek: zgornja slika je simbolična. Stavimo pa, da tudi vi poznate take ljudi, ki vam gredo na živce s svojimi objavami na družbenih omrežjih, a jih vseeno ne morete nehati slediti in kukati v njihova življenja. Ki so, roko na srce, v večini primerov veliko bolj uborna, kot se želijo lastniki profilov prikazati. Pravzaprav sta Instagram in Facebook res vražja iznajdba: če hočete biti slabe volje, sploh ko imate slabo leto ali dve brez dopusta, je dovolj, da prižgete enega od teh dveh in spremljate ljudi, ki fotografirajo svoje noge in razglede na počitniške destinacije. Da, tudi zavistna bitja smo, ljudje. Nekateri pa z lastnimi objavami, kako lepo jim je in kako uživajo, v drugih še nalašč podžigajo občutek, da so manjvredni.

#couplegoals

A post shared by Women With Style (@women_with_style) on

Kot zakleto boste takrat, ko ste nesrečni, sami in osamljeni, naleteli na fotografije, kot je zgornja. Ko boste preštevali evre, se bo ‘prijateljica’ razkazoval v dragih dizajnerskih oblačilih. Da niti ne omenjamo čustvenih vampirjev, ki kar naprej tožijo nad tegobami vsega sveta in vam pijejo energijo ter vas spravljajo v slabo voljo. Zoprneže, ki se postavljajo z izkelsanimi telesi, kot da so edini, ki jim rastejo mišice po fizičnem naporu. Prenehajte slediti vsem instafakerjem, ki vas živcirajo. Nehajte se primerjati z vsemi, ki slabo vplivajo na vašo samopodobo in počutje te vas silijo v neželene primerjave, tekmovanje in samoobtoževanje. Tekmujte samo s seboj, z najboljšo verzijo sebe, ki ste jo kdaj v preteklosti dosegli.

3. Negativna energija

Sloviti fizik Albert Einstein je zelo pametno ubesedil: “Vse je energija”. Čeprav ne gre za nekaj otipljivega, je negativna energija glavni povzročitelj vseh negativnih čustev, ki jih doživljamo. Življenjski prostor, v katerem prebijete največ časa, osvežite z eteričnim oljem muškatne kadulje in sivke, obvezno ga lepo pospravite in uredite ter čistite. V prostem času pa berite motivacijske knjige, ki vam bodo povzdignile duha.

 

Dragica Sušnik

Foto: LifeHack, Pinterest, Instagram, Portugal Resident


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam