fbpx

Temne skrivnosti igralca Roberta De Nira, ki jih še ne poznate

Lifestyle, Odnosi, Prva stran, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Slavni igralec naj bi oboževal kokain, izkoriščal je ženske, njegov oče pa je bil homoseksualec…

Biografija z naslovom De Niro: A Life, ki jo je napisal Shawn Levy leta 2014, razkriva drugačno plat slavnega igralca. Na filmskem platnu je upodabljal številne like, ki so prestopili zakon in sociopate, a tudi sam je imel precej razburljivo življenje.

Jemal je droge, izkoriščal ženske v svojem življenju in bil celo posredno vpleten v smrt najboljšega prijatelja. Zdi se, da se je umiril šele z leti, a prav divje življenje mu je prineslo marsikatero izkušnjo in modrost.

Eden in edini: Robert De Niro (Foto: Rex)

Rodil se je 17.  avgusta 1943 v New Yorku v umetniški družini, starša sta bila slikarja. Po njegovih žilah se pretaka nadvse zanimiva mešanica krvi, od temperamentne irske in italijanske do nemške, nizozemske, francoske in celo albanske. Negova mama in oče sta se ločila, ko je imel dve leti, Roberta pa so prizadele govorice, da je bil njegov oče homoseksualec.

O svojem očetu je pred dvema letoma posnel dokumenatarni film, v katerem je odkrito govoril o svojem odraščanju in o svojem očetu, ki je družino zapustil, da bi lahko zaživel drugačno življenje.

Zaslovel je s filmom Taksist

Mladega Roberta so na ulici klicali Bobby Milk zaradi svetle polti. Vpisal se je v glasbeno šolo, a jo pustil pri 13-ih in se pridružil ulični tolpi, z 18-imi pa se je preselil v Pariz, kjer je tedaj živel njegov oče. Kmalu ga je začela zanimati igra in vpisal se je na igralske šole.

Prvo pomembnejšo vlogo je dobil leta 1963 v filmu režiserja Briana De Palme, s katerim je še nekajkrat sodeloval. Kmalu po tem ga je odkril režiser Martin Scorsese, s katerim sta začela sodelovanje, ki je trajalo več desetletij. Film Taksist je bil tisti, ki je De Nira izstrelil na pot slave.

Kot Vito Corleone v Botru 2

Leta 1974 je dobil vogo Vita Corleoneja v filmu Boter 2. Zanj je dobil prvega oskarja za najboljšo stransko moško vlogo. Po številnih upodobitvah sociopatov in kriminalcev se je preusmeril v akcijske filme, komedije in resnejše drame, v katerih je prav tako pokazal veliko nadarjenost. De Niro je hitro postal ena največjih zvezd v Hollywoodu. Ta status sta še utrdila oskar in zlati globus, ki ju je prejel za vlogo boksarja v filmu Razjarjeni bik (1980). Nominiran in nagrajen je bil še velikokrat.

Nepozaben v Razjarjenem biku

Veljal je tudi za velikega zapeljivca. Prvič se je poročil z Diahnne Abbott, z njo je dobil posvojeno hčer Dreno in sina Raphaela. Ločila sta se po 12 letih zakona, potem je igralec začel zvezo z nekdanjim fotomodelom Toukie Smith, z njo je s pomočjo umetne oploditve dobil dva sinova.

Robert De Niro in Toukie Smith leta 1990

Po koncu zveze s Smithovo so ga povezovali z vrsto lepotic, drugič se je leta 1997 poročil z Grace Hightower, s katero je dobil sina Eliona, z Grace se je vmes razšel in skoraj ločil (na njeno zahtevo, ker je zanemarjal družino), a sta potem zopet prišla skupaj in sta danes videti srečnejša kot prej.

Grace Hightower ga je dokončno ukrotila

Levy, ki De Niru najbrž ni posebno pri srcu, v biografiji navaja ne samo igralčevo pestro ljubezensko življenje (med drugim z Umo Thurman in Naomi Campbell), ampak tudi druga mračna dejstva iz njegove preteklosti, denimo, da je bil svoje čase močno odvisen od kokaina in da je komik John Belushi prav zato postal njegov dober prijatelj, ker ju je povezovala ista odvisnost.

S hčerko Dreno De Niro (na njegovi desni) in ženo Grace leta 2014

Igralca je biograf posredno okrivil za Belushijevo smrt leta 1982 zaradi predoziranja. Trdi pa tudi, da je svoje ženske rad izkoriščal. Leta 2003 je (menda tudi zaradi preveč hedonističnega načina življenja) De Niro zbolel za rakom prostate, vendar so mu ga ugotovili dovolj zgodaj, da je popolnoma in hitro ozdravel.

V akcijskem filmu 15 minut slave

Kakorkoli, življenje, polno pretresov in skušnjav, je De Nira obogatilo s številnimi spoznanji, nekatera od njih je delil z javnostjo in tukaj je nekaj njegovih najbolj globokoumnih citatov:

“Dovolj časa boš imel za počitek, ko boš mrtev.”

“Naučil si se dve najbolj pomembni stvari v življenju: nikoli ne tožari svojih prijateljev in vedno drži jezik za zobmi.”

“Strah je posledica tega, da ste se soočili z izzivom.”

“Moja definicija dobrega hotela? Prostor, v katerem bi želel ostati.”

“Čas mineva in če hočeš kaj storiti – to naredi. Naredi to takoj, ne čakaj.”

“Ena od dobrih plati igranja je, da lahko živite tuja življenja, a vam ni treba plačati cene za to.”

“Nič ni bolj ironičnega in kontradiktornega od življenja samega.”

Foto: Indiewire, Deadline, IMDB, Pinterest, CNBC, Hollywood Reporter, Rex


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam