fbpx

Tihi uničevalec odnosov

Odnosi, Prva stran

Kaj uničuje našo zvezo?

Velikokrat se z razlogi, ki uničijo našo zvezo, ukvarjamo šele, ko je za to že zdavnaj prepozno. Vsak od nas v zvezi to izkusi in vsak od nas ga pozna, pravimo pa mu tihi uničevalec odnosov. Prisotnost le tega prepoznamo, ko se s svojim partnerjem več ne pogovarjamo, imamo z njim manj intimnosti ali pa je sploh več ni ob večerih pa ugotavljamo, da smo ob partnerju vedno bolj napeti.

Ni nujno, da ga uporabljamo samo v ljubezenskih odnosih, lahko je prisoten tudi v prijateljskih in družinskih, dejstvo pa je, da vsaka taka zveza vodi v razpad. Ni značilen samo za ženske ali samo za moške, saj oba spola za kaznovanje partnerja uporabljata iste metode, kot so: molk, trma in tiho kljubovanje. S takim vedenjem želimo nad drugo osebo imeti nadzor in od nje sebično dobiti tisto, kar si želimo. Da, ne, ne vem, naredi, kot želiš, so kratki odgovori, ki nakazujejo na to, da nas nekdo ignorira, kar je za zdrav odnos uničujoče.

Takemu vedenju se težko izognemo, saj je prisotno že v našem otroštvu, saj smo tako svojim staršem ali pa oni nam vzbudili strah in občutek krivde. S takim vedenjem uničujemo partnerjevo, prijateljevo, družinsko počutje in jih s tem razvrednotimo, užalimo in izzovemo čustva. Velikokrat bo taka stanja rešil že sam pogovor. Če se ne pogovarjamo zadev ne rešujemo ampak jih poglabljamo. Pozabiti ne smemo, da z molkom nikoli ne bomo dosegli tistega, kar si resnično želimo. Vsak od nas si želi, da nas ljubljena oseba sprejme in da imamo z njim ljubeč, pristen odnos.

Težko je ugotoviti, zakaj osebe, ki jo ljubimo, ne razumemo oziroma nam več ni všeč. Pomembno je, da se zavedamo, da nas velikokrat moti vedenje te osebe in da se naučimo na tako vedenje pravilno odzvati.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam