TikTok: Boraksova kopel izniči učinke cepiva proti COVID-19

11. januar 2022
TikTok: Boraksova kopel izniči učinke cepiva proti COVID-19

TikTok: Boraksova kopel izniči učinke cepiva proti COVID-19

11. januar 2022

Vedno več ljudi išče informacije o tem, kako se po cepljenju s cepivom COVID-19 “razstrupiti”, saj se bojijo, da bi cepivo lahko imelo škodljive učinke. Toda, ali je to sploh varno in seveda mogoče?

Cepljeni, a še vedno zadržani

Zanimiva stvar, ki se je pojavila v zadnjem času je ta, da so ljudje, ki so cepili, začeli iskati informacije o tem, kako se »razstrupiti« po cepivu, še zlasti, če se niso hoteli cepiti.

Novembra se je na naslovnicah pojavil videoposnetek s TikToka s trditvami, da bi morali ljudje, ki so prejeli cepivo COVID-19, uporabljati posebne kopeli za “razstrupljanje”, ki bi med drugim vsebovale boraks. Vendar pa ta videoposnetek ni bil edini primer pojavljajočih se trditev, da se morajo ljudje po cepljenju razstrupiti, da bi se izognili nezaželenim stranskim učinkom.

Med predlogi za »razstrupljanje« cepljenju proti COVID-19 so bile boraksove kopeli in razne razstrupljevalne diete, k so vključevale prehrano z veliko maščobami, ki naj bi “vezala toksine” v cepivih, ter dodatke, vključno s cinkom ter vitaminoma C in D.

Po poročanju nekaterih medijev so nekateri celo predlagali metodo »cupping« na mesto vbrizganega cepiva.

Profimedia

Med bolj skrajnimi predlogi za razstrupljanje po cepljenju pa najdemo tudi preventivno jemanje ivermektina in hidroksiklorokina, da bi po njihovem mnenju preprečili negativen vpliv cepiva na imunski sistem. FDA (Federal Drug Association) ne dovoljuje uporabe ivermektina ali hidroksiklorokvina za zdravljenje COVID-19, temveč odsvetuje uporabo ivermektina v ta namen.

Medtem ko se pojav teh napačnih informacij nekaterim zdi presenetljiv, Monica Gandhi, profesorica medicine na Kalifornijski univerzi v San Franciscu in zdravnica, da so za to delno krivi družbeni mediji.

V pogovoru za Medical News Today je opozorila na dejstvo, da so bile tudi dezinformacije o virusu HIV vedno prisotne s strani uglednih akademikov in v nekem trenutku celo predsednika Južnoafriške republike, vendar niso imele takšnega dosega, kot ga imajo danes platforme družbenih medijev. Po spletu kroži ogromno nepreverjenih informacij »doktorjev znanosti« in zdravnikov o tem, da mRNA in proteini ostajajo v telesu, da so toksični in ubijajo druge celice.

Vir: MedicalNewsToday

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

Style. Več novic