fbpx

To je 5 vrst moških, ki se jim pametna ženska izogne!

Odnosi, Prva stran

Prihranite si čas in srčne bolečine. Tam zunaj so namreč moški, ki niso zreli za partnersko zvezo, ne z vami, ne s katero drugo.

Pravijo, da so izkušnje najboljši učitelj in pogosto je res tako. Koliko takih je med nami, ki po vrsti polomij same pri sebi porečemo: “Dovolj je bilo zmot, potrebujem pravega moškega!” Po bitki je lahko vsak general, težje pa je vedeti vnaprej, kje si lahko v odnosih z nasprotnim spolom polomimo zobe (in srce).

Dovolj smo stare, da vemo naslednje: popolnost ne obstaja, smo samo ljudje, ki se med seboj dobro ujamemo ali pa tudi ne. Najpogosteje je prav (pre)močna telesna kemija z začetka odnosa kriva, da spregledamo opozorilne znake, kateri moški ni pravi za nas. In včasih mora princesa poljubiti več krastač, preden se končno v eni od njej utelesi princ.

Ne glede na to, kateri bi bil pravi za nas in napačen za neko drugo žensko, obstaja po mnenju družinskih terapevtov in psihologov 5 tipov moških, ki se jim je bolje že v štartu izogniti, če nočemo zabresti v težave in srčne bolečine. Katerih 5 vrst moških je torej na splošno neprimernih za katerokoli žensko, ne glede na njene zahteve ali pričakovanja?

1. Moški, ki prezgodaj želi intimnost

Če je on prezgodaj zagret za spolnost ali vam že kar takoj na začetku, ko sta se spoznala (morda se v živo sploh še nista, ampak sta se šele virtualno) pošilja opolzko vsebino (slikovno ali v besedah), to ne obeta nič dobrega.

Scenarij: hoče vas zgolj zvabiti v posteljo in si zarisati na njeni stranici še ‘eno črtico’ za spomin. Druga možnost pa je, da še ni prebolel prejšnje punce in ste mu samo potencialna ‘rebound’ zveza. Če se obnaša, kot da je vaš fant že po parih zmenkih, to le pomeni, da je obupan in na vsak način hoče podoživeti občutke,  kot da je v resni zvezi.

2. Kar takoj vam pove, da (z vami) noče zveze

Ta moški bi najbrž že hotel zvezo (nekoč, z nekom), ampak z vami očitno ne, če vam je željo o nenavezanosti razkril že kar na začetku. Očitno v vas ne vidi potenciala za kaj resnejšega in dolgoročnega. S tem se je najbolje čim prej sprijazniti in ga ne prepričevati, da ste ga ‘vredne’. Če ste trmasto bitje, vam bo tak moški prejkone izziv, zato bodite zelo previdne: lahko si privoščite z njim avanturo, a verjemite mu na besedo, ko vam pove, da noče zveze (z vami).

Scenarij: povedal vam bo po pravici, a samo zato, da bi se obvaroval vaših očitkov nekoč v prihodnosti, ko vam bo upravičeno serviral, da vas je še pravi čas opozoril, da noče imeti zveze ali se ne počuti pripravljenega zanjo. Ne zapravljajte časa s takim moškim, v kolikor je vaš cilj prava partnerska zveza in ne zgolj avantura.

3. Moški, ki ne ve, kaj bi s seboj ali sovraži svojo službo

Raziskave o obnašanju spolov vedno znova dokazujejo, da ženske črpamo samozavest iz uspešnih medosebnih razmerij, medtem ko moški iščejo svojo samozavest v službi oziroma v uspešni karieri. Moški mora namreč čutiti, da ima vpliv na svet okoli sebe in da je ‘zmagovalec’.

Scenarij: Če nima občutka, da prispeva k družbi ter je produktiven, se bo počutil kot izguba. Moški, ki se počuti kot izguba, pa je težka družba – v vsakem primeru vas bo pustil, če ne prej, pa potem, ko dobi ‘pravo’ službo, kajti za nazaj vas bo preziral, kako ste lahko bile z izgubo – ste že, zgleda tako, tudi ve same ena izguba!

Moški, ki se čuti izgubljen in je brez smeri, bo povsem osredotočen nase. Niti opazil ne bo vašega truda, kaj šele čutil vaše ljubezni. Celo zameril vam bo pretirano pozornost, ki jo bo dojel kot ‘nadlegovanje’. Nič vam ne bo mogel dati in bo še vas okužil s svojo negativno naravnanostjo.

4. Mučeni (nerazumljeni) umetnik

Tega fanta boste najtežje ‘prebrale’. Najprej bo vroč kot vulkan, potem hladen kot ledena gora. Najprej bo videti še preveč zagret, potem pa vam bo lepega večera muhasto pozabil voščiti za lahko noč. Všeč mu je, da lovi, ne mara pa biti plen oziroma tisti, ki ga lovijo, zato ga boste samo še bolj odbile, če mu boste dale vedeti, da vam je zelo všeč.

Scenarij: sprva vas bo pretirano in že kar nerealistično občudoval, potem pa bo kar hitro opazil vaše šibkosti in napake, te pa ga bodo začele nadvse motiti. On potrebuje neulovljivo ‘boginjo’, ali pa muzo, ki jo postavi na piedestal, preden jo ‘zruši’, ker (spet) ni popolna. Pustite tega umetnika, da sam tava po svojih sanjarijah…

5. Moški, ki ne zna biti samski

To so moški, ki imajo že od pubertete naprej punce in serijsko skačejo iz ene zveze v drugo. Praktično takoj po koncu ene zveze si najdejo drugo dekle ali partnerico. Psihologi opozarjajo, da to najbrž pomeni, da imajo v sebi veliko nerešenih problemov, zveze pa jim služijo kot ventil ali pa izgovor, da se jim ni treba ukvarjati s samim seboj in delati na osebni rasti.

Scenarij: Ni važno, za kakšne vrste težav gre, te se bodo še prehitro pokazale v odnosu, naj še tako pometa probleme pod preprogo. Če nočete igrati vloge amaterske psihoterapevtke, ga pustite kakšni drugi, ki ni tako poučena, kot ve. Tak moški namreč potrebuje druge ljudi, da mu zrcalijo, kdo sploh je, saj ne zna in noče biti samostojen.

 

Foto: Pinterest, Huffington Post, The Spruce, eHarmony, Essence, Self.com


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam