fbpx

To je 5 ženskih lastnosti, ki moške najbolj odbijajo!

Odnosi

Ste še vedno ali ponovno samske? Nikakor ne najdete Gospoda Pravega? Pa ste že kdaj razmislile o svojem značaju in če imate morda osebnostne lastnosti, ki moške odbijajo?

Drži, vsak spol ima svoje značilnosti, prednosti in slabosti. Ženskam gre pri moških marsikaj na živce (kar nekaj njihovih lastnosti precej upravičeno), a tudi ženske smo daleč od svetnic in podobe ideala. Naši moški bodo kaj hitro našteli značajske lastnosti, ki jih pri nas motijo, ko so z nami v ljubezenskem ali resnejšem partnerskem odnosu oziroma z nami delijo življenjski prostor.

Skupina ameriških sociologov se je resno lotila raziskave ter povabila k sodelovanju veliko število moških, ki so jih vprašali, kaj jim je na ženskah najbolj in kaj najmanj privlačno. Čeprav bi seveda večina anketirancev dala prednost lepotici, vsaj za eno noč ali nekaj mesecev, moški za resno zvezo iščejo žensko s pozitivnimi značajskimi lastnostmi. S to raziskavo so sociologi ugotovili 5 glavnih osebnostnih napak žensk, ki večino moških najbolj odbijajo, kadar se odločajo za dolgoročno partnerstvo!

1. Nerealne želje

Morda vas bo presenetilo, toda moški imajo radi ženske, ki so z obema nogama trdno na tleh. Pretirano romantične in zasanjane ženske, ki svet ves čas dojemajo skozi rožnata očala, jim gredo (vsaj zrelim in odgovornim moškim) hudo na živce, ker se jim zdijo otročje. Saj je lepo malce sanjariti o romantiki in nedosegljivem, toda vse v svojih mejah in ob svojem času, nikakor pa ne tedaj, ko se kupuje/opremlja stanovanje, načrtuje družino, menja ali išče službo in najema kredite!

2. Pretirana kritičnost

Moški radi gledajo Godzillo samo na filmu, ne v svoji partnerski zvezi!

Nasvet kogarkoli, ki nam želi dobro ter misli v našo korist, vselej pride prav; če pa je kritiziranja in negodovanja z ženske strani kljub vsemu preveč, boste v moških očeh hitro izgubile občudovanje in dosedanjo visoko (o)ceno. Moški namreč čisto zares ‘padajo’ na močne in neodvisne ženske! In vsekakor hitro ‘preberejo’ ter ‘odpišejo’ tiste, ki masko feminizma izkoriščajo, da bi kritizirale vsakogar, ki ni na ‘isti ravni’, kot one same.

3. Neobzirnost

Tudi iz lastnih izkušenj lahko potrdim, da vas bo moški še posebej na začetku razmerja ves čas ocenjeval in vas imel pod ‘mikroskopom’, čeprav vam tega ne prizna ali naravnost pove. Bodite previdne, kako se obnašate do strežnega osebja v lokalu ali v restavraciji ali pa na blagajni v kinu… Če se boste vedle kot diva in imele do osebja in uslužbencev nesramen ali preveč zahteven odnos, boste v trenutku dobile veliko število negativnih točk pri svojem izbrancu. Nenehna zahtevnost, da vas strežejo, kot da ste kraljica ali edina oseba v prostoru in vaše nerazumevanje drobnih človeških napak, katere se lahko zgodijo pač vsakomur, ki ima opravka z ljudmi, moške izrazito odbijata, zato lahko pričakujete, da vas bo bodisi kmalu nogiral, ali pa vas ne bo več želel dojemati kot partnerico na dolgi rok.

4. Nenaravno obnašanje

Moški imajo v sebi nekakšen ‘ubijalski radar’, ki mu nobena od nas ne uide. So pač izjemno vizualna bitja (zato jih lahko vsaka spolno privlačna neznanka vznemiri že v mimohodu) in takoj bodo opazili, če je vaše obnašanje izumetničeno. To so raziskovalci potrdili na ta način, da so sodelujočim moškim pokazali večje število fotografij žensk v različnih okoliščinah. Ženske, ki se na slikah niso smejale ali so imele pri poziranju hladen izraz na obrazu, so moške odbijale, privlačne pa so se jim zdele ženske z iskrenim nasmehom, ne glede na število gubic, ki so se pri tem pokazale na obrazu!

5. Pritiskanje na moškega, da se morata poročiti

Oh, ti moški! Pradavni ‘gen svobodnega lovca’ v njih, ki naj osemeni čim več plodnih samic v najboljši dobi, očitno še živi celo v sodobnem moškem ‘verzija 2018’. Pritiske in nenehno moledovanje, da se morata poročiti, večina moških še dandanes dojema kot zastrašujoče obnašanje, ki krati njihovo naravno svobodo in večina sodelujočih v raziskavi se je strinjala, da jih tako vedenje odbija. Počakajte torej, da se sam izkašlja, če je pripravljen na poroko ali pa raje poiščite moškega, ki si zelo želi zakona in tudi formalne pripadnosti svoji najdražji na ‘papirju’.

 

D. S.

Foto: Instagram, Pinterest, Moms.com, Psychology Today, Refinery 29, Jayson Gaddis, LiveAbout


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam