To je idealna poletna vadba!

07. avgust 2024

To je idealna poletna vadba!

07. avgust 2024
Foto: Instagram @joellefriend
To je idealna poletna vadba!

To je idealna poletna vadba!

07. avgust 2024
Foto: Instagram @izabelgoulart

Supanje postaja v poletnih mesecih vedno bolj priljubljeno. Odkrijte, zakaj je ta vodni šport idealna izbira za vašo vadbo.

Čeprav si poleti večinoma želimo le uživati in ne početi veliko, to še ne pomeni, da moramo na določene rutine popolnoma pozabiti. Čeprav je vadba pogosto prva stvar, ki jo izpustimo, obstaja odlična alternativa, ki vam bo pomagala ostati v formi.

Supanje, ali stoječe veslanje na deski, je postalo izjemno priljubljeno med ljubitelji vodnih športov in rekreativci. Ta zabavna aktivnost združuje vadbo, sprostitev in uživanje v naravi, zaradi česar je popolna izbira za poletno vadbo.

Foto: Instagram @bananaway

Morda je na prvi pogled videti enostavno, a ravnotežje na deski zahteva kar nekaj truda. Zato je najbolje začeti s klečanjem, da začutite ravnotežje ter se nato postavite na noge.

Ko stojite, morate imeti noge rahlo narazen, telo rahlo nagnjeno naprej in veslati tako, da prehajate iz enega boka v drugega – ta položaj namreč aktivira mišice celega telesa in je odlična poletna fitnes aktivnost. 

Supanje vključuje različne mišične skupine. Med veslanjem se krepijo mišice rok, ramen in hrbta, medtem ko vzdrževanje ravnotežja na deski krepi jedro, vključno s trebušnimi in spodnjimi hrbtnimi mišicami. Ta celovita aktivacija mišic pripomore k boljši kondiciji in moči.

Poleg mišične krepitve je supanje tudi odlična kardiovaskularna vadba. Veslanje v stalnem tempu povečuje srčni utrip, kar izboljšuje prekrvavitev in zdravje srca.

Ena izmed njegovih največjih prednosti je, da ima minimalen vpliv na sklepe. To je še posebej koristno za tiste, ki imajo bolečine v sklepih ali okrevajo po poškodbi.

Vadba na vodi pa prinaša tudi mentalne koristi. Supanje pomirja in sprošča možgane, zmanjšuje stres in izboljšuje razpoloženje. Plovba po mirni vodi, obdani z naravo, ima terapevtski učinek, ki ga težko najdemo pri drugih oblikah vadbe.

Poleg tega je supanje odlična priložnost za druženje s prijatelji in družino, kar dodatno prispeva k dobremu počutju.

Style. Več novic