fbpx

To je kava, ki je čez noč postala viralni hit in tako jo lahko naredite doma!

Lifestyle

Dalgona kava

Vsakič znova nas navdušuje dejstvo, kako lahko ena stvar na družbenih omrežjih čez noč postane viralna. Zadnja uspešnica prihaja k nam iz kulinarike, in krivec za to je Tik-Tok. Priljubljena video platforma je samo v nekaj dneh milijonom ljudi po vsem svetu omogočila, da si lahko danes zjutraj doma pripravijo kavo Dalgona.

Zdi se, da v zadnjih dneh vsi pijejo to novo trendi kavo in preverili smo, za kaj sploh gre.

Kava dalgona je postala hit v času izolacije, ko nam je omenogočeno oditi v svojo najljubšo kavarno, v kateri smo bili navajeni piti priljubljeni kofeinski napitek. Nekdo si je domislil tega domačega recepta, ki verjetno sploh ni nov, saj so te vrste kave v svetu že dolgo znane. Dalgone kavo imenujemo tudi grški frape ali grška ledena kava (če ste kdaj dopustovali v Grčiji, ste jo nedvomno pili), v Indiji jo imenujejo Phenti hui coffee, kjer pravzaprav velja za ročno zdrobljen ledeni kapučino.

Če bi raziskovali v kateri koli drugi državi, bi jo verjetno našli v takšni ali drugačni različici. Torej, ta tip kave nam je dobro znan, saj poleti vedno pijemo ledeno kavo, vendar je Dalgona postala viralna senzacija prav zaradi tega, ker deluje tako slastno in dekadentno, ko smo doma in nam v življenju res manjka malce vznemirjenja.

Da se je »razpasla« po celem svetu, je zagotovo posledica tega, da jo lahko takoj naredimo doma, z zelo dobro znanimi sestavinami, kot ne instant kava.

Kako naredimo Dalgone kavo?

Recept ne bi mogel biti lažji … Za začetek potrebujete dobro instant kavo. Naš recept je tak:

Zmešajte 2 čajni žlički instant kave z 2 čajnima žličkama sladkorja in 2 žlicama vroče vode. Nato to zmes z mešalcem mešajte, dokler ne postane gosta in penasta ter svetlorjava. Kozarec napolnite z nekaj ledenimi kockami ter mlekom. Na koncu dolijete mešanico instant kave, ki ste jo zmešali. Pijačo nežno premešajte s slamico ali žlico.

Več si oglejte v video prispevku:

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam