Oleander terasi ikoničnega zagrebškega hotela ponovno gosti praznični spektakel FOOLING AROUND, ki ga bo zaznamoval vrhunski glasbeni program in najbolj razburljiva gurmanska ponudba.
V Esplanadini hiši vas bo čakala prav čarobna gurmanska ponudba, ki jo morate poskusiti. Glamurozna novoletna noč v Esplanadi je nekaj, kar preprosto ne smete zamuditi. S penino, rdečo preprogo in senzacionalnimi hodi dobrot, ki jih pripravlja chefinja Ana Grgić Tomić, vas bo v leto 2025 s plesom in veseljem pospremila znana glasbena skupina Showtime.
Tudi letos bo Oleander terasa Esplanade s pogledom na čarobno fontano in druge mestne znamenitosti postala središče čarobnega adventa, ki vabi vse, da občutijo edinstveno mešanico šarma, tradicije, vrhunske gastronomije in sproščenega prazničnega vzdušja.
Fooling Around odpira svoja vrata v četrtek, 28. novembra, ob 16. uri in bo obiskovalcem skozi ves december ponujal vrhunski glasbeni program ter zunanje dogodke, ki zagotavljajo odlično zabavo.
Da bi uživali v kulinaričnih senzacijah, ne pozabite obiskati Esplanadine Adventne hiše, kjer vas pričakuje gurmanski podpis chef Ane Grgić Tomić – destinacija, ki je tudi letos ne smete izpustiti, če ste pravi gurman.
ULIČNE GURMANSKE SENZACIJE CHEF ANE GRGIĆ TOMIĆ
Ana je s svojo ekipo Fooling Around ustvarila fantastično ulično ponudbo, ki bo prebudila vaše brbončice. Poseben poudarek menija je na suhi svinjski krači z zeljem, ki jo je Ana domiselno zapakirala v okusno tortiljo, okus pa je zaokrožila z domačo hrenovo kremo z zelišči – popolna zimska tolažilna jed z noto tradicije.
Poleg tega je za ljubitelje tradicionalne hrane na žlico Ana vključila neustavljive vampe s panceto, ki jih je obogatila z zelišči in parmezanom. Za ljubitelje sveže ribe je ustvarila izviren prigrizek z eksotičnim pridihom – sveže sardele iz Jadranskega morja, očiščene in ocvrte v panko drobtinah.
Sardele postrežejo z izvrstno domačo kremo iz čičerike in črnega sezama, salsao iz avokada, manga, kumaric in mete, ob prelivu iz citrusov in oljčnega olja ter kremo iz kokosa in limete – idealen zdrav prigrizek.
Na voljo je tudi okusen goveji burger, pripravljen iz najkakovostnejšega čistega govejega mesa z le malo soli in popra, da ostane poudarek na kakovosti mesa. Burger je obogaten z marmelado iz čebule, kislimi kumaricami in vloženo šalotko, postrežen s kremno gorčično omako in hrustljavo rukolo.
Zaradi velikega povpraševanja v preteklih letih je Ana letos ponovno vključila široko poznane hrustljavo-kremaste krokete, tokrat v kombinaciji s kulenom, paprikino marmelado, paprikinim aiolijem, rukolo in vloženo čebulo.
Adventnega uličnega menija ne bi mogli zaključiti brez najbolj znane klasike Esplanade, ki jo obožujejo tako mladi kot starejši ne samo v Zagrebu, ampak tudi izven Hrvaške – vročih štrukljev, polnjenih s svežo skuto in zapečenih s smetano – prava tolažilna jed.
NEKAJ SLADKEGA – IZBOR SLADIC EKIPE SLAŠČIČARJEV ESPLANADE
Vsako jed je treba zaključiti z nečim sladkim, najboljša izbira pa so mojstrske dobrote slaščičarjev hotela Esplanade. Letos se bodo obiskovalci lahko posladkali s čokoladnim mousseom z začimbami, dopolnjenim z višnjami, kuhanimi v vinu, in višnjevim želejem.
Na voljo bo tudi okusen vroči brusnični drobljenec z okusom pomaranče in ingverja, obogaten z javorjevim sirupom in vaniljevo kremo.
Ekipa slaščičarjev je pripravila še eno sladico, posvečeno sezonski kraljici sadja – jabolku, kuhanemu v belem vinu, pomarančnem soku in cimetovih olupkih, postreženemu s fino orehovo kremo, vaniljevo in karamelno omako, ki bo zagotovo zadovoljila še tako zahtevne okuse.
ZAPELJIVI TOPLI KOKTAJLI
Sensacionalni topli koktajli, podpisani s strani slovitega Esplanadinega mojstra koktajlov Vjenceslava Madića Master Kishonija, so že osvojili obiskovalce salona Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar in tržnice Fooling Around. Tudi letos vas bodo ogreli od glave do pet. Kishoni je ustvaril kar šest novih koktajlov za zimska adventna druženja na prostem.
Nepogrešljivim zimskim klasikam je vdahnil značaj – beli kuhanček Festive Esplanade vsebuje fantastično kombinacijo izbranih vin in začimb skupaj z bezgovim likerjem in dehidrirano limeto, rdeči kuhanec
Festive Esplanade pa združuje kar štiri odlična vina, prečiščena z začimbami, likerjem Cassis in dehidrirano pomarančo, ki dajejo temu vročemu koktajlu posebno noto.
Esplanade Fizz je namenjen ljubiteljem gina in različic Gin Fizz ter prinaša osvežilne sadne in cvetlične okuse s pridihom rdeče grenivke in bezga, zaradi katerih je ta koktajl popoln v svoji topli različici.
Mojito – slavna klasika je zdaj na voljo tudi kot topel koktajl, ki temelji na kubanskem rumu, limeti, meti in kančku barmanove kreativnosti – tako preprost, a najboljši.
Oleander je sodoben, eleganten koktajl na osnovi vodke, v katerem se sadne note tropov odlično združijo s cvetovi vanilije.
Orient Express prepleta okus sladkih marelic in svežih agrumov z zimskimi začimbami. Koktajl, ki je dobil ime po razkošni železnici, ki je v dvajsetih letih 20. stoletja potekala skozi Zagreb in je bila leta 1925 kriva tudi za gradnjo in odprtje hotela Esplanade, bo zagotovo navdušil tudi najzahtevnejše brbončice.
ČAROBNI PRAZNIKI IN GLAMUROZNO SILVESTROVANJE
Ta razkošni hotel ima že od nekdaj posebno mesto v srcih Zagrebčanov in je z leti postal priljubljeno mesto za družinska srečanja, druženja s prijatelji in partnerji, božična praznovanja in najbolj glamurozno silvestrovanje v mestu.
Rezervirajte namestitev v eni od čudovitih sob in apartmajev s pogledom na zagrebški advent, bodite v središču dogajanja in se prepustite uživanju v svetovljanskem vzdušju Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar z božičnim popoldanskim čajem ter izborom manjših prigrizkov in sladic, postreženih na večnadstropni stojnici, ogrejte se z vročim koktajlom ali vročo čokolado z okusom lešnika in espressa ali poskusite okusno božično torto Esplanade s suhim sadjem in čokolado.
V tem adventu se z družino družite ob tradicionalnem adventnem brunchu pri Zinfandlu – med štirimi adventnimi nedeljami vas čakajo čarobno praznično vzdušje in izbor izbranih dobrot ob spremljavi klavirske glasbe in penine za dobrodošlico.