Vrhunska chefa Andreas Caminada in Marcel Skibbo ter ekipa iz njunega hotela Schloss Schauenstein, ki je nagrajen s tremi Michelinovimi zvezdicami, se bodo 16. septembra pridružili kuharski mojstrici Ani Roš za čisto posebno “4-hands” večerjo.
To bo zagotovo edinstvena priložnost, ki jo bosta zaznamovala strast do lokalnih virov in spoštovanje narave v osupljivem ambientu.
Nepozabno doživetje z legendami kulinarike
”Z veseljem sporočam, da bo Hiša Franko 16. septembra gostila prav posebno večerjo z mojim dragim prijateljem, izjemnim trizvezdičnim kuharjem Andreasom Caminado iz gradu Schauenstein v Švici, in njegovim glavnim kuharjem in solastnikom Marcelom Skibbo,” je napoved začela Ana Roš.

”Z Andreasom naju veže dolgoletno prijateljstvo, ki temelji na skupnih vrednotah in skupnem alpskem duhu: globoko spoštovanje do naravnega sveta in ljubezen do sestavin, ki sledijo letnim časom. Vendar pa so najine poti do krožnika zelo različne. Andreas, v Franciji izšolani mojster natančnosti; jaz pa, samouk divji otrok,” je nadaljevala.
”Kar me pri tem večeru najbolj navdušuje, je dialog med tema dvema svetovoma – pogovor v jedeh, ki premikajo meje alpske intenzivnosti. To bo nepozaben večer,” je še zaključila vrhunska kuharska mojstrica.
Kako se prijaviti?
Mesta za takšno edinstveno izkušnjo so omejena in zanjo pričakujejo veliko zanimanja. Rezervacije za “4-hands” večerjo z Andreasom Caminado pa so na voljo prek spletne strani Hiše Franko.
Če si želite biti del tega izjemnega kulinaričnega večera 16. septembra, sledite navodilom na spletnem mestu in se pravočasno prijavite.

Dogodek bo potekal v očarljivem okolju, ob vznožju gora in ob smaragdni reki. Občutek, da ste del nečesa prav posebnega, ki ima korenine v lokalnem, a hkrati navdihuje globalno, bo tisti, ki bo izkušnjo naredil nepozabno.
Koktajli kot češnjica na tortici
Nova dimenzija gostinskega doživetja se v Hiši Franko širi tudi na pijače. Ana Roš Drinks je linija ustekleničenih koktajlov, pripravljena po načelih njenega stvarjenja: “odličnosti, svežine in instinktivne natančnosti”.
Prva izdaja – Negroni Ane Roš – reinterpretira klasiko: svilnato mehak, sadno navdahnjen in ustvarjen iz sestavin, ki odražajo dušo Soške doline. Med sestavinami so divje zelišča in jagodičevje, lokalni vermut brez dodanega sladkorja, fermentirana jerebika in lovor, ki da osvežitev citrusov.
Sodelovanje brez meja
Ana Roš s Caminado sodeluje tudi na področju izobraževanja in vzgoje nove generacije kuharskih mojstrov, saj je mentorica v Fundaciji Uccelin, ki sta jo leta 2016 ustanovila Sarah in Andreas Caminada.
Fundacija je predana vzgoji naslednje generacije gastronomije s podporo, motiviranjem in usposabljanjem mladih talentov.
Vsako leto je izbranih približno 12 kuharjev in strokovnjakov za strežbo, ki se podajo na 20-tedensko potovanje po izjemnih kuhinjah in jedilnicah po vsem svetu. Ana Roš je ponosna, da prispeva k temu poslanstvu kot mentorica v njihovi mreži.
