Priljubljene čokoladne brownije lahko poleti nadomestimo z limonino različico, ki prinaša osvežujoč okus v vročih poletnih dneh. To sladko-kislo pecivo je hitro pripravljeno, manj kalorično in nič manj okusno.
SESTAVINE:
- 170 gramov masla,
- 170 gramov moke,
- 150 gramov rjavega sladkorja,
- 3 jajca,
- 50 mililitrov limoninega soka,
- 3 žlice drobno naribane skorje limone,
- 1 vanilin sladkor.
Svetujemo, da za limonin sok in skorjo uporabite organske limone.
Za preliv:
- 120 gramov sladkorja v prahu,
- 30 mililitrov limoninega soka.
PRIPRAVA:
- Operite limone, naribajte 3 žlice limonine skorje in stisnite limonin sok – za testo ga potrebujete 50 mililitrov
- Pečico zagrejte na 180 stopinj Celzija.
- Stopite maslo.
- Sladkor, naribano skorjo limone in vanilin sladkor premešajte in dodajte maslu.
- Vse stepite z metlico ali mešalnikom, dokler se ne speni, nato postopoma dodajte jajca in jih vmešajte v zmes.
- Dodajte limonin sok.
- V posodo dodajte še moko in vse skupaj premešajte.
- Pekač obložite s papirjem za peko in vanj položite testo.
- Pecivo pecite približno 20 minut.
- Ko se pecivo ohladi, zmešajte sladkor v prahu z limoninim sokom in ga prelijte preko peciva.
- Narežite ga na kocke in uživajte v osvežilni poletni sladici.