Luka Dončić bo dobil povsem svoje športne copate, Luka 1!

25. april 2022

Luka Dončić bo dobil povsem svoje športne copate, Luka 1!

25. april 2022
Foto: Profimedia

Najslavnejši slovenski košarkar bo dobil povsem svoj, nov model športnih copat, ki so jih zasnovali pod okriljem Jordana in jih poimenovali (Jordan) Luka 1.

Ameriško podjetje Nike bo v sklopu programa košarkarskih športnih čevljev od poletja naprej prodajalo tudi serijo čevljev s podpisom Luka 1, za katere je podpis prispeval slovenski zvezdnik Dallas Mavericks Luka Dončić, poroča STA.

Luka Dončič in Michael Jordan sta čevelj z uradnim podpisom javnosti razkrila konec tedna pred četrto tekmo končnice med Dallasom in Utah Jazz.

Foto: Instagram

Nad novo obutvijo je navdušen tudi Dončić, ki je ob tem dejal: “To so bile moje velike sanje, ko sem bil še otrok. To je zame velika čast in priznanje.”

Spletna stran DallasBasketball.com poroča, da bo čevelj na voljo v 10 barvnih kombinacijah. Na trgu bodo predvidoma od 30. junija dalje, pričakovana cena za par pa je 110 dolarjev.

Foto: Instagram

Pred dobrima dvema letoma je Dončić kot prvi evropski košarkar sklenil pogodbo z znamko Air Jordan, ki spada pod okrilje znamke Nike.

Takrat so podpisali pogodbo, ki naj bi 23-letnemu zvezdniku prinesla kar sto milijonov ameriških dolarjev (90 milijonov evrov).

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic