Dimljen, sladek, pekoč, aromatičen, sirov je mnogo in vsi so odličnen dodatek dobremu krožniku za prigrizke. In ne samo to, odličen je tudi na testeninah, v sendvičih in še in še … A ko ga postrežete drugim, morate biti pozorni na to majhno napako, ki jo mnogi počnejo.
Nikoli ga ne postrezite neposredno iz hladilnika
Pri Finecooking opozarjajo, da ima “svež sir iz hladilnika le delček okusa, ki ga ponuja pri sobni temperaturi.” Skoraj vsak sir je treba vzeti iz hladilnika vsaj uro pred serviranjem. Tako kot je dobro vino treba pred pitjem pretočiti, tako mora tudi sir počivati in “dihati”, da razvije svoje polne arome, nianse in kompleksnost.
Da lahko sir diha, ga pokrijte z gazo ali krpo in pustite počivati. Pozorni pa morate biti tudi na vrste sira, ki ga postrežete. Nekateri se “spotijo” hitreje kot drugi in potrebujejo le 20-minutni odmor.
Prispevek je bil objavljen na miss7.