To je sadje, ki vam bo pomagalo doseči raven trebuh 

28. avgust 2024

To je sadje, ki vam bo pomagalo doseči raven trebuh 

28. avgust 2024
Foto: Instagram @michellesalasb
To je sadje, ki vam bo pomagalo doseči raven trebuh 

To je sadje, ki vam bo pomagalo doseči raven trebuh 

28. avgust 2024
Foto: Pexels

Vsi že vemo, da preprostega recepta za raven trebuh ni, a nekatera živila in navade lahko zagotovo pomagajo.

Ravnega trebuha ni mogoče doseči le z vadbo, previdni moramo biti tudi pri prehrani. Splošno znano je, da lahko beljakovine, kot so jajca, jogurt, avokado in druge, pomagajo, manj poznano pa je, da so tudi banane odlična izbira za doseganje želenih rezultatov.

Ne samo, da so bogate z vlakninami in kalijem, nutricionisti se strinjajo, da so odlične tudi pri preprečevanju napihnjenosti in zastajanja vode v telesu.

Farmacevtka in nutricionistka Andrea Vázquez Remuiñán po informacijah portala MagMe pravi, da so banane idealno živilo za potešitev napadov lakote, saj poleg tega, da nasitijo, izboljšujejo tudi delovanje črevesja.

Foto: Pexels

Pogosto slišimo, da so banane nezdrave, ker so polne sladkorja, a pravzaprav so odličen prigrizek, ki pomaga pri zmanjševanju telesne teže. Omogočajo več manjših obrokov čez dan, odlično pa jih lahko v zajtrk. 

Priporočljivo je, da banane uživate za zajtrk ali sredi popoldneva, saj so precej nasitne in vam omogočajo, da zdržite do naslednjega obroka, ne da bi bili preveč lačni, poudarja Vázquez Remuiñánova. 

Foto: Pexels

Banane so razmeroma nizkokalorično sadje, saj imajo le 89 kalorij na 100 gramov. Bogate so s hranili, kot so kalij, vitamin C, vitamin B6, prehranske vlaknine in druga pomembna hranila, ki so dobra za splošno zdravje. Vsebujejo tudi prehranske vlaknine, ki lahko pomagajo ohranjati občutek sitosti, zmanjšajo apetit in izboljšajo prebavo. 

Dobro delovanje prebavnega sistema lahko prispeva k splošnemu občutku lahkotnosti v želodcu. Banane vsebujejo zelo malo maščob, bogate pa so tudi z naravnimi sladkorji, kot je fruktoza, ki zagotavlja hitro energijo brez potrebe po dodajanju predelanega sladkorja.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic