fbpx

To je verjetno najlepše okrašena jelka v Evropi

Lifestyle

Obstaja zelo dober razlog, zakaj je ta lokacija, poleg Eifflovega stolpa, druga najbolj obiskana v Parizu.

Galeries Lafayette je veleblagovnica, ki se je odprla davnega leta 1889, zato ne preseneča, da ima tudi eno najstarejših tradicij v mestu in to je predstavitev novoletnega drevesca, ki ima vsako leto posebno temo.

Ta tradicija sega že v leto 1976, ko je drevo prvič viselo na kupoli veleblagovnice, kar je povzročilo pravo senzacijo predvsem zaradi načina postavitve, drugič pa zaradi veličastne okrasitve.

Kupola, na kateri drevesce visi, je zaščitni znak te čudovite zgradbe, saj je steklena konstrukcija v neobizantinskem slogu visoka kar 43 metrov.

Poleg nenavadnega drevesca, ki ga obiskovalci lahko občudujejo iz vseh petih nadstropij, so tematsko okrašene tudi izložbe, ki jih vsako leto s svečano prireditvijo predstavijo.

Tema letošnje okrasitve je čebelji panj z matico, ki je na samem vrhu drevesca, čebele pa so prisotne tudi v vseh okrašenih izložbah.

Da bi čebele zasijale v vsej svoji veličini, težko prikažemo na fotografijah, zato smo za vas našli tudi video, da začutite pravi čar galerije Lafayette.

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam