Negroni je italijanski koktajl, pripravljen iz gina, rdečega vermuta in Camparija. Običajno je prelit čez kocke ledu in pogosto okrašen z rezino pomaranče.
Pijača je postala priljubljena v 1950-ih, vendar njen izvor ni povsem jasen, zgodnji recepti pa se nekoliko razlikujejo od sodobnega standarda.

Osnovni recept je prvič zapisan v francoskih knjigah o koktajlih iz poznih 1920-ih, obstajajo pa tudi trditve o italijanskih pijačah z imenom “Negroni” z ginom že iz leta 1919, čeprav se te znatno razlikujejo od sodobnega koktajla.
Čeprav je negroni pijača, ki jo pogosteje pijemo poleti, pa njena vroča različica nič manj ne navdušuje.
Sestavine:
- 45 ml gina
- 15 ml Camparija
- 15 ml vermuta
- 8 ml javorjevega sirupa
- Earl Grey čaja
- Pomarančna lupina
- Zvezdasti janež
Priprava:
- V skodelici zmešajte gin, Campari, sladki vermut in javorjev sirup.
- Prelijte z vročim in sveže pripravljenim Earl Grey čajem do vrha in premešajte.
- Okrasite s spiralo pomarančne lupine in z zvezdastim janežem.



