fbpx

To morate poskusiti! Recept za »božični« gin tonik z okusom medenjakov

Lifestyle

Ljubiteljicam gin-tonika danes predlagamo, da poskusijo zimsko varianto priljubljene pijače, ki je tokrat obogatena z okusom medenjakov.

Natančneje, z amarettom, ki zaradi nekaj zimskih začimb daje prepoznan okus medenjakov ter s pomočjo triple seca ustvari resnično poseben gin tonik.

Sestavine za začinjeni amaretto:

125 ml amaretta

1 cimetova paličica

1 janeževa zvezda

1 kos ingverja velikosti čajne žličke

malo naribanega muškatnega oreščka

Sestavine za gin tonik:

60 ml gina

90 ml tonika

20 ml začinjenega amaretta

10 ml triple sec

kocke ledu

Priprava:

Najprej naredite začinjen amaretto. Amaretto, cimet, janež in ingver damo v steklen kozarec s pokrovom in naribamo malo muškatnega oreščka. Premešamo, zapremo in pustimo stati 24 ur, da se okusi med seboj prežamejo.

Po 24. urah amaretto precedite in je pripravljen za porabo.

V shaker damo amaretto, gin, triple sec in led. Dobro pretresemo in nalijemo v kozarec ter dodamo še tonik.

Foto: Profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam