To mu je očitala že po tretjem zmenku

12. oktober 2021
To mu je očitala že po tretjem zmenku

To mu je očitala že po tretjem zmenku

12. oktober 2021
Avtor: Profimedia

Ženske veliko očitamo, vendar z razlogom. Ali pač?

Zaupanje je izjemno pomembna sestavina odnosa. Prav tako komunikacija. Pomembno je, da svojim dragim ne prikrivamo laži ali kakršnih koli informacij, ki bi jih lahko prizadele. Kako pa je pri spoznavanju novih ljudi? Jim moramo povedati vse o našem življenju že takoj na začetku? Ne, bolje je nekaj časa počakati, se fokusirati na preživljanje skupnega časa in kasneje, ko osebi že zaupamo deliti več o svojem življenju.

25 – letnik se je obrnil na pomoč na forum Starševski čvek in v temi zapisal, da se je šele pred kratkim začel dobivati s punco, ki mu je bila všeč. Skupaj sta preživela šele dva zmenka, povabil jo je tudi na tretjega. “Ker je imela moja sestra opravke, sem njenega otroka peljal po parku na sprehod. Srečal sem svojo ‘bodočo’ punco. Bila je presenečena, ampak sem ji hitro povedal, da je to le moj nečak,” dodal je še, da je bilo takrat vse lepo in prav.  

Avtor: Profimedia

Zvečer je prišel domov, pričakal ga je njen klic. Ni in ni nehala govoriti, spraševala ga je, zakaj ji ni že prej povedal, da ima nečaka. “Kdaj si mi imel namen povedati, da skrbiš zanj ravno danes?” je spraševala. “Za kino sva bila zmenjena šele čez dva dni,” razlaga avtor. 

Komentarji uporabnikov so peli v en glas. “Pusti jo.” Povedali so tudi, da bo imel v nasprotnem primeru s punco veliko težav. “Ta ima hude probleme sama s sabo,” je zapisal uporabnik.  

“Če takšne zganja že zdaj, kaj šele bo?!” je pripomnil drugi. 

“Samo stran od nje. Se boš celo življenje zagovarjal?” je dodal tretji.  

Spet drugi so ugotavljali, da ima njegova bodoča punca težave z zaupanjem in misli, da ji laže in je njegov nečak pravzaprav njegov sin. “Če imaš “čuden” sloves, mogoče sklepa zaradi tega … Če pa si znan, kot priden fant, je očitno le paranoična zaradi preteklih travm in slabih izkušenj.” 

Kako zaupati, če smo bili v preteklosti prizadeti

Bodimo ranljivi 

Ranljivost je znak poguma in moči. Priznajmo si, da smo ranljivi. V življenju moramo veliko tvegati, da lahko veliko pridobimo. Morda bomo kdaj brcnili v temo, ampak tako se učimo in napredujemo. Z izkušanjem življenja si dokažemo, da ga je vredno živeti.  

Avtor: Profimedia

Zaupajmo si 

Preden zaupamo drugim, moramo zaupati sebi. Kljub temu, da včasih komu pustimo, da nas prizadene, ne pomeni, da smo zato slabši. Zaupajmo si, da naslednjič ne bomo pustili, da pride do zlorabe naših občutkov. Učimo se lahko iz dobre prakse. V preteklosti pustimo ljudi, ki zlomili naše zaupanje in se osredotočimo na odnose z ljudmi, ki jim lahko zaupamo. Kaj delajo? Kako se obnašajo? Kako nam pokažejo, da jim je mar? Te kvalitete poiščimo v neznancih, da bomo lažje predvidevali ali jim lahko zaupamo.  

Avtor: Profimedia

Odpuščajmo 

Ko se ujamemo v obsojanju sebe, drugih in svojih preteklih odločitev, takoj prenehajmo. Obsojanje ne pomaga, ampak pritegne neprijetne občutke in veliko teže. Odločimo se raje, da osebam, ki so nas ranile odpustimo. Odpustimo tudi sebi, saj smo zdaj bogatejši z izkušnjami in bomo v prihodnje reagirali drugače.

Pomembno je, da si vzamemo dovolj časa, da pretekle izkušnje pozdravimo in opustimo vlogo žrtve, drugače bomo postali dekle, ki želi novega fanta, ki ga komaj pozna, kontrolirati, saj mu že zdaj ne zaupa.

Pustimo preteklost tam, kjer spada. Tam je z razlogom. Iz preteklih izkušenj se je dobro učiti, paziti pa moramo, da naših občutkov iz prejšnjih partnerskih odnosov ne projiciramo na novega partnerja.

Avtor
Piše

T. Š.

Style. Več novic