fbpx

To napako najpogosteje delamo, ko kupujemo tekoči puder

Lepota

Lepotni strokovnjaki trdijo, da je tekoči puder najbolj tvegan izdelek za nakup med vsemi ličili. Medtem ko lahko večino ličil brez skrbi kupujemo na spletu, to ne velja za tekoči puder!

Morda ste ena od tistih lepotnih poznavalk, ki po dolgih letih kupovanja ter uporabe ličil tudi o pudrih (tekočih, v peni, kamnu, v prahu…) veste že kar precej. Denimo tudi to, kakšnemu tipu kože je kateri puder namenjen in ali je v smislu strukture, teksture in prekrivnosti sploh primeren za vaš obraz.

Še bolje informirane se v drogeriji pozanimajo tudi za sestavo tekočega pudra in kakšen je podton njegove barve, saj je od tega odvisno, ali se bo ‘zlil’ z vašo kožo in bo na njej deloval naravno, ali pa boste  videti izumetničene, presvetle ali pretemne v primerjavi s preostalo kožo telesa.

Najboljši puder, tudi tekoči, mora namreč dobesedno posnemati vašo kožo, s čarobno močjo mimikrije zakriti nepravilnosti, a ne sme spremeniti vaše naravne barve polti ter njegovega podtona, ki je lahko rumenkast, siv, oranžkast ali rožnat. Ste vedeli, da lepotni strokovnjaki trdijo, da je prav nakup tekočega pudra najbolj tvegano dejanje, ko gre za nakup novega ličila?

Maskare za trepalnice, senčila za oči, rdečila za lica, šminke, primerje in še marsikaj lahko skoraj brez skrbi kupujemo celo po spletu, medtem ko beauty eksperti menijo, da je nakup tekočega pudra enak loteriji ali igri na srečo. To pa pomeni, da ga morate pred nakupom obvezno preizkusti v drogeriji in na svoji koži, potem pa na zunanji naravni svetlobi oceniti, ali je tisti pravi za vas.

Lepotni guru Mark Rogers izpostavlja, da je prav to, da pudra pred nakupom ne preizkusimo na koži, največja napak, ki jo lahko storimo. Priporoča, da puder namažemo na celoten obraz in po možnosti tudi vrat, ne pa denimo samo na brado ali nos ali na ličnice.

Rogers nas opomni na precej samo po sebi razumljivo dejstvo, da naj gremo v nakup novega tekočega pudra povsem nenašminkane. Iztisnite 2-3 kapljice tekočega pudra in z njimi namažite celoten obraz in preostanek razmažite še na vrat. Nato ocenite učinek na naravni svetlobi, potem pa doma ali v službi dopolnite videz še z drugimi ličili.

Samo tako boste vedele, ali vam barva in tekstura izbrane tekoče podlage res ustreza. Po večurnem nošenju tega pudra vam bo jasno še vse ostalo: ali puder sčasoma spremeni barvo, kako dolgo je obstojen in ali na koži izzove kakšne alergijske reakcije oziroma povzroči nastanek mozoljev.

 

D. S.

Foto: Pinterest, Makeup.com, Index.hr, Instagram, Pixfeeds, Live About


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam